MJESTO ZLOČINA

Majke Srebrenice ušle u zadrugu u Kravici, policija primijenila silu

pšenica
Foto: VJERAN ŽGANEC ROGULJA
1/2
13.07.2013.
u 17:16

Kada Hotić rekla je kako je u sukobu u Kravici ozlijeđeno sedam, osam žena

Policija je pokušala spriječiti ulazak u krug Zemljoradničke zadruge u Kravici, gdje su 1995. godine snage bosanskih Srba ubijale Bošnjake. Međutim članice Udruženja Majke enklava Srebrenica i Žepa, zajedno sa bivšim logorašima i preživjelima, po prvi su put uspjele ući u krug Zemljoradničke zadruge u selu Kravica, javlja portal Klix.ba.

Članice Udruženja Majke enklava Srebrenica i Žepa, zajedno sa bivšim logorašima, formirale "živi zid", uklonile bodljikavu žicu s vrata i uspjele se probiti pored pripadnika specijalne policije, koji su primijenili silu.

- Kako ih nije strah čuvati krave ovdje i uzeti mlijeko ili tele od tih krava? Ovdje se lila krv. I da nakon 18 godina ne dozvole da dostojanstveno uđemo, da pogledamo taj prostor, da proučimo Fatihu, nego su nas udarali pesnicama, uglavnom u grudni koš i u žličicu. Žene su povrijeđene, ima ih sedam, osam povrijeđenih. Na sramotu - rekla je Kada Hotić, potpredsjednica udruge Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa.

>> Uz jecaje i molitvu pokopali bebu Fatimu i još 408 žrtava pokolja

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije