APEL

Makedonski islamski poglavar traži pomoć protiv vehabija

suljo
VL
Autor
Hrvoje Dečak
21.09.2010.
u 08:00

Rexhepi je zatražio od SAD-a, makedonskih vlasti i političkih stranaka da pomognu Zajednici da se obračuna s radikalnim vjerskim grupama za koje je rekao da im je osnovni cilj narušivanje imidža islamske vjere

Reis Islamske vjerske zajednice u Makedoniji Sulejman Rexhepi zatražio je da se veleposlanstva SAD-a i zemalja Europske unije ozbiljnije uključe u borbu protiv vehabija u Makedoniji. Rexhepi je zatražio od SAD-a, makedonskih vlasti i političkih stranaka da pomognu Zajednici da se obračuna s radikalnim vjerskim grupama za koje je rekao da im je osnovni cilj narušivanje imidža islamske vjere. 

"Osobito veleposlanstvo SAD-a, kao i ona zemalja Europske unije u Skopju trebaju nas podržati i poduzeti konkretne mjere protiv tih radikalnih skupina", izjavio je novinarima Rexhepi. Dodao je da se sastao s vjerskim službenicima Zajednice koji su boravili u europskim državama i Americi te tamo radili u islamskim centrima.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije