Atletika

"Mali zeleni" ruši rekorde i osvaja prva mjesta

Karlo
22.11.2012.
u 10:35

Karlo je član Tomislavgradske franjevačke mladeži (Frame), a sestra Ružica je potpredsjednica Frame

Krenuli smo u posjet obiteljskom domu Karla Sušilovića (16), prvaka Hrvatske u cestovnom trčanju na 5 i 10 km u kategoriji mlađih juniora. U Zagrebu je Karlo na polumaratonu “Ivan Starek” utrku na 5000 metara istrčao za 16 minuta i 28 sekundi i time postao prvak Hrvatske. Dobrodošlicu nam je poželio Karlov otac Zdravko. U obiteljskom domu bila je i majka Mira koja radi u trgovini, sestra Ružica učenica 4. razreda tomislavgradske gimnazije i naravno Karlo.Nedostajala je sestra Matea, studentica psihologije u Mostaru.

Mali zeleni

Karla ostali trkači od milja ga zovu “mali zeleni” zato što po rezultatima kao da dolazi s drugog planeta i obično na utrkama nosi zelene majice. - Volim zelenu boju, govori Karlo, a za uspjeh treba puno odricanja i rada, ali to mi nije problem jer volim trčanje. Na pitanje otkud talent za trčanje, majka Mira odgovara: -Ja sam trčala na Smotri na Ćavarovu Stanu 1984. godine na 1500 m i pobijedila. Navečer kad sam došla kući ćaća me je počeo tući jer sam kasnila zbog čekanja proglašenja pobjednika, a kad sam mu rekla zašto sam kasnila, onda me je počeo ljubiti i grliti. I rukomet sam igrala za školu - priča Mira. - I ja sam igrala za rukometni klub Delmijum iz Tomislavgrada za seniore - nadodaje sestra Ružica.

Dobro bi došao sponzor

- Jedino se ja nisam bavio sportom, osim rekreativno nogometom - govori otac Zdravko. Dugo sam bio u estradnim vodama s pjevačima i kućni sam prijatelj s Halidom Bešlićem, poznajemo se više od 30 godina. S Karlom sam išao na sve utrke i financiram sva putovanja i nastupe i ako bi se našao dobar sponzor, dobro bi bilo da se rastereti kućni proračun.

- Počeo sam trčiti s Igorom Mandušićem, svestranim sportašem, susjedom i prijateljem, koji mi je puno pomogao i pomaže i sad svojim savjetima. Član sam atletskog kluba Veteran iz Zagreba. Nastupam i na triatlon utrkama (trčanje, plivanje, bicikl) i član sam TK Split i osvojio sam drugo mjesto na Boračkom jezeru ove godine, a sudjelovao na 7-8 utrka. Slaba strana triatlona mi je plivanje jer trebam popraviti tehniku i više vježbati, a u Tomislavgradu nema bazena niti trenera plivanja koji bi mi pomogao i zbog toga u triatlonu ne postižem rezultate koje bih mogao. Ako u triatlonu nije među pobjednicima, u trčanju na pet tisuća metara je superioran, postiže rekorde i osvaja prva mjesta. Prvu utrku trčao je na Šujičkom polumaratonu na 21 km u 8. mjesecu prošle godine i bio je prvi u kategoriji do 19 godina, a 17. sveukupno rezultatom 1:37. Od tad se nižu sve same pobjede. Na zadnjoj utrci Marjanske lige na pet tisuća metara, prošlog četvrtka, popravio je rekord lige za devet sekundi rezultatom 16:12. Trenirao je rukomet od 2008. godine otkad je obnovljen rad RK Delminijum i uspješno igrao sve do ove godine za seniorsku ekipu kluba. Karlo je učenik Srednje strukovne škole iz Tomislavgrada, ide u 2. razred elektrotehničara i vrlodobar je učenik. Član je Tomislavgradske franjevačke mladeži (Frame), a sestra Ružica je potpredsjednica tomislavgradske Frame. Karlo je nedavno glumio u prestavi Frame “Slava nije slava, slava je u nama” koja je održana u Tomislavgradu. Sestra Ružica govori: - Vjera nam je jako bitna u životu i uz vjeru smo jači i bolji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije