Eksplozija

Maloljetnik u komi nakon što je aktivirao upaljač bombe ‘kašikare’

Eksplozija
23.02.2013.
u 10:58

Istraga inspektori u blizini poljskog WC-a u dvorištu našli odbačeni osigurač

Maloljetni B.D. (15) iz Osretka kod Doboja zadobio je teške ozljede glave u eksploziji upaljača ručne bombe, koji je sam aktivirao pod još nepoznatim okolnostima. U komi je i banjolučki liječnici mu se bore za život. Eksplozija se dogodila preksinoć, u dvorištu pokraj kuće obitelji Dević u kojoj dječak živi s roditeljima.

Roditelji u susjedstvu

U vrijeme eksplozije maljoljetnik je bio sam, tako da nitko ne zna zbog čega je aktivirao upaljač bombe, niti gdje ga je nabavio. - Njegov otac Momir i majka Dušanka bili su u susjedstvu, a on je ostao sam u kući sa snahom Vesnom i njenim trogodišnjim sinom. Ona je gledala TV i vidjela je da je izašao iz kuće, ali nije ni slutila da će uskoro doći do tragedije. Čula je eksploziju, a ubrzo potom je dječak ušao krvave glave. Otrčao je u kupatilo i rekao Vesni da pozove hitnu pomoć i policiju - ispričala je mještanka. Ubrzo je došao jedan od njegove starije braće, koji ga je povezao do dobojske bolnice. Dječak je cijelo vreme bio svestan, ali je po dolasku u bolnicu počeo povraćati i gubiti svijest, te je u noći pao u komu i prebačen je u Banju Luku. Ranjeni dječak učenik je prvog razreda srednje škole u Doboju.

Kod poljskog WC-a

- Preživljavaju baveći se poljoprivredom. U istom dvorištu, u dvokatnici, žive njegov brat Rodoljub sa suprugom Vesnom i djetetom, i drugi brat Miroljub sa suprugom i sedmomjesečnom bebom. Prvi je radio nešto oko vozila, dok je drugi bio na poslu u Željeznicama RS. Kod kuće je još bila Miroljubova supruga, ali je ona u kritično vrijeme čuvala bebu u kući - navode mještani. U bolnici je potvrđeno da je dječak priključen na uređaje za umjetno disanje te je smješten na Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje, te da su sve dalje prognoze neizvjesne. U policiji, pak, ističu da su inspektori u blizini poljskog WC-a u dvorištu pronašli odbačeni osigurač ručne bombe ‘kašikare’, koja je najvjerojatnije prethodno skinuta s upaljača koji je dječak aktivirao.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije