tjerali ga da uči

Maloljetnik unajmio ubojice da mu smaknu oca i sestru

smrt,ocevid,rijeka (1)
Nel Pavletić/PIXSELL
13.05.2013.
u 14:11

Dječak je uhićen u provinciji Henan, a oca i sudskog službenika Gaoa Tianfenga i 20-godišnju sestru dao je ubiti jer su ga svakodnevno tjerali da uči

Maloljetni učenik jedne škole u Kini uhićen je u nedjelju nakon što je otkriveno da je unajmio plaćene ubojice koji su smaknuli njegova oca i sestru. Dječak je uhićen u provinciji Henan, a oca i sudskog službenika Gaoa Tianfenga i 20-godišnju sestru dao je ubiti jer su ga svakodnevno tjerali da uči, javlja Arab News.

– Prema policijskom izvještaju, dječak je unajmio dvojicu muškaraca koje je upoznao putem interneta. Ubio je oca i sestru zbog pritiska kojeg su mu izazivali oko obrazovanja – priopćila je policija.

Dolazak ubojica u kuću mladića snimile su nadzorne kamere. Na snimci su vidljiva dvojica muškaraca koji su se popeli preko zida i ušli u dom obitelji u mjestu Zhoukou netom prije ubojstva. Oni su privedeni i sada u zatvoru s Gaovim sinom čekaju završetak istrage i suđenje.

Ovaj drastičan slučaj posljednji je u nizu koji otvara pitanje ambicioznog pristupa obrazovanju u Kini. Tamošnji roditelji često pribjegavaju strogim metodama te djecu izlažu golemom pritisku kako bi ispunila velika očekivanja i pokazala izniman uspjeh u školi.

>>Čestitka s muslimanskom lutkom i porukom: "Voljet će vas do smrti"

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?