nesreća na moru

Malteški brod kod Pule potopio ribaricu pa nastavio ploviti

policija
Ivica Galović/Pixsell
01.11.2011.
u 11:03

Na ribarici je bilo oko 400 litara dizel goriva, a plivajuća mreža na palubi pa postoji mogućnost da ispliva i prijeti sigurnosti plovidbe.

Noćas se nešto prije dva sata u pulskom akvatoriju ribarski brod Golub sudario s brodom koji je plovio pod malteškom zastavom. Ribarica je potonula dok je drugi brod bez zaustavljanja produžio plovidbu.

Na ribarici se nalazilo osam članova posade, koji su se spasili ukrcajem u dvije pomoćne brodice kojima su doplovili u Pulu.

Uvidom u bazu podataka Nacionalna središnjica je ustanovila kako je brod koji je nastavio plovidbu m/b Joerg te je kontaktirala posadu i dala nalog da krenu prema luci Rijeka.

Upozoravaju se ribari da posebno obrate pozornost na moguće istjecanje nafte i plutajuće ostatke ribarskog alata s potonule ribarice.

U ribarici je bilo oko 400 litara dizel goriva, dok je velika plivajuća mreža bila složena na sredini palube pa postoji mogućnost da ispliva i zaprijeti sigurnosti plovidbe.

U toku dana u prostorijama Lučke kapetanije Pula saslušat će se vlasnik broda Golub dok će po dolasku broda Joreg  biti izvršen inspekcijski pregled.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije