prvi susret

Mamić: Srdačno smo popričali, Jovanović: Bio je to samo protokol

mamić jovanović
Goran Kovačić/Pixsell
21.04.2012.
u 18:55

Kao dobar domaćin pozdravio sam se s Mamićem i poželio mu sreću, kaže ministar Jovanović.

Ante Čačić izbjegao je svoj prvi poraz, Rijeka je ipak nije slavila i iako je vodila do pred kraj susreta, osvojila je važan bod te dala onima koji su unaprijed tvrdili da bi Dinamo mogao ostati bez pobjede, za pravo. Iako, po igri se nikako ne može reći da su plavi “tankirali”, uostalom vratar Rijeke bio je prvi čovjek susreta.

Zanimljivo je bilo pije same utakmice na Kantridi. Zdravko Mamić parkirao je svoj audi podno tribine i otišao u VIP salon. Nakon njega stigao je VW u kojem je bio ministar Željko Jovanović, vozač je parkirao tik uz Mamićev automobil. Ispod vozačkog stakla ostao je sportski tjednik Max, valjda se ministar čitajući priporemao za utakmicu. I susret s Mamićem. Do kojeg je i došlo u VIP salonu Kantride.

- Da, sreli smo se i rukovali, popričali vrlo srdačno – kazao je Zdravko Mamić.
I ministar je ‘priznao’ susret.

- Kao dobar domaćin pozdravio sam se i sa Zdravkom Mamićem, kao i sa svakim drugim djelatnikom bilo kojeg drugog kluba. Poželio sam im sreću, da pobijedi bolji i da se pokaže da utakmica može proći u korektnom navijanju - rekao je ministar Jovanović.

Kakav vam je dojam?

- Bio je to samo protokol – uz sješak i slijeganje ramenima odgovorio je Jovanović i požurio u ložu u kojoj je sjedio samo nekoliko mjesta od Zdravka Mamića.

Šimunić skrivio jedanaesterac

Mogli su zajedno vidjeti bolji početak Dinama, udarce Ibaneza i Sammira, a onda i sjajan udarac glavom Domagoja Vide, ali i veliku obranu Lisjaka. No, onda na drugoj strani jedanaesterac, Šimunić je navodno srušio Bošnjaka a sudac bez dvojbe pokazao na jedanaest metara, a Kreilach sigurno zabio za vodstvo Rijeke. No, čini se da je jedanaesterac vrlo upitan, da se Bošnjak kvalitetno bacio.

Dinamo nakon toga više uspio nametnuti dominaciju, iako je bio nešto više na polovici domaćina, napadi su mu bili bezidejni i lako su se razbijali na bloku Riječana koji su igrali fanatično borbeno svjesni da su blizu zone ispadanja iz prve lige.

Dobro popunjene tribine također su bile napaljene, a zajedništvo dviju navijačkih skupina očitovalo se samo u zajedničkom skandiranju protiv HNS-a. Ubrzo je u nastavku Čačić posegnuo za receptom koji mu je upalio u kupu protiv Zagreba, izvadio je stopera Šimunića i igrao s trojicom u zadnjoj liniji, te Lekom kao korektorom, a uveo je svoje uoičajene džokere, Krstanovića i Alispahića.

Baklje nisu pale na teren

U 60. su Zagrepčani tražili jedanaesterac zbog igranja rukom, ali nisu ga dobili. Par minuta kasnije upriličen je veliki vatromet sa zidina Kantride, iza navijača Rijeke, no igralo se dalje, očito je to bilo dogovoreno i dozvoljeno od nadležnih. Plavi su zaprijetili odličnim udarcem Sammira, ali je Lisjak sjajno reagirao, a još je bolje reagirao kad je pucao Sylvestr. Na kraju je Lisjak ipak kapitulirao, matirao ga je Pivarić.

Navijači Dinama i Rijeke bili su koordinirani u bacanju baklji, koje ovaj put nisu pale na teren, a zajedno su dizali i transparente s uvredljivim porukama na račun vodstva Hrvatskog nogometnog saveza.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?