Svjedočanstvo

Marija Pavlović- Lunetti svjedočila pred osam tisuća hodočasnika

Marija Pavlović
26.07.2012.
u 09:57

Vidjelica Marija svakog 25. u mjesecu prima Gospine poruke i prema njenom kazivanju Kraljica mira nas poziva na obraćenje i da “stavimo Boga na prvo mjesto u našem životu.“

Vidjelica Marija Pavlović-Lunetti u utorak navečer je unatoč kiši pred 8000 hodočasnika u Međugorju svjedočila Gospinim ukazanjima i porukama.“ Vjerojatno svi ovdje tražimo milost i Gospa će sigurno na to odgovoriti. Svi imamo potrebu da Gospa zagovara za nas. Ona nas poziva i započeli smo je pratiti jer ovdje smo u prolaznom životu, prema vječnosti“, rekla je Marija Pavlović-Lunetti. Vidjelica Marija svakog 25. u mjesecu prima Gospine poruke i prema njenom kazivanju Kraljica mira nas poziva na obraćenje i da “stavimo Boga na prvo mjesto u našem životu.“ Obraćajući se okupljenim hodočasnicima kazala je: “Gospu ovdje slijedimo već 31 godinu. Možemo kazati da je to u stvari put obraćenja, put molitve, put ljubavi…”

Put svetosti

Govoreći o molitvi na koju Gospa stalno poziva naglasila je: “I ova škola molitve za nas je u početku bila vrlo teška. Gospa je od nas neprestano tražila više i više. Prva molitva koju smo mi vidioci, a potom i svi nazočni, počeli s Gospom moliti bila je molitva sedam Očenaša, Zdravomarija, Slavaocu i Vjerovanje.  Tu molitvu nakon večernje svete mise molimo na koljenima kao zahvalu Gospi za njezinu nazočnost. Kako nam je trenutak ukazanja drag, sladak i lijep mislili smo ako budemo molili više, Gospa će duže ostati s nama. I počeli smo moliti, ali Gospa nije ostala na tome. Gospa nas je pozvala i potakla da molimo svakodnevno krunicu, njoj najdražu molitvu. Počeli smo moliti radosna, žalosna i slavna otajstva, a kasnije nas je Gospa potakla da molimo i četvrto otajstvo, otajstvo svjetla, na koje nas je potaknuo Ivan Pavao II.“ Sjećam se, rekla je vidjelica, kad je Gospa u početku tražila da molimo više, a vidjelac Jakov jednom prilikom joj je rekao: “Gospe da to nije malo previše za nas“. Gospa se samo nasmijala i kazala: “Kad u vašu obitelj dođe drag prijatelj vi ne gledate koliko ostaje. Učinit ćete sve da što duže ostane s vama. I upravo tako  Isus treba postati vaš najbolji prijatelj kome trebamo posvetiti još više vremena kako bi ga mogli upoznati i više zavoljeti. On mora postati središte vašega života.“ Gospa im je tijekom ukazanja kazala kako je Bog dopustio da bude s njima.

“Gospa nas poziva da zagrlimo put svetosti. Poziva nas na obraćenje, na promjenu života, na osobnu svetost, koja se širi zahvaljujući nama kao svjedocima drugima. Prema onima koji su daleko i koji ne vjeruju u Boga. Onima koji još nisu upoznali ljubav Božju. Gospa nas poziva - odlučite se za svetost. Gospa nas potiče da svjedočimo i da budemo svjesni kako je Isus umro za nas na križu i uskrsnuo za svakoga od nas, te nas poziva na osobni susret s Isusom“, rekla je Marija Pavlović-Lunetti i nastavila:

“Već prvih dana ukazanja vidjeli smo da Gospa od nas zahtijeva da se posvetimo molitvi. Za vrijeme ukazanja u 18.40 sati mi molimo svaki dan za sve one koje susrećemo svaki dan i svaki dan Gospa uporno poziva na obraćenje i govori kako smo daleko od Boga. Vrlo često računamo na čovjeka, a ne na Boga. A Gospa nas poziva da stavimo Boga na prvo mjesto“. Marija Pavlović-Lunetti pozvala je hodočasnike da osnuju molitvene skupine ako se osjećaju sami. “Prva molitvena skupina mora biti vaša obitelj. Gospa nas poziva da živimo svetu misu. Često puta je osobno ne živimo. Gospa nas poziva na post. Prvih dana ukazanja Gospa nas je pozvala na jedno izvanredno ukazanje. I mislili smo svi kako će to biti nešto posebno. I nestrpljivo smo čekali. I Gospa nas je pozvala i kazala da se možemo svi primaknuti i dotaknuti je. A mi smo kazali kako je to moguće. Samo nas šestero te mogu vidjeti. Drugi te ne vide.Kako te mogu dotaknuti, a ne vide. Gospa je kazala uzmite njihove ruke i približite ih meni i tako smo i učinili. I svi koji su bili nazočni imali su mogućnost dotaknuti Gospu. I svi su mogli osjetiti njezinu nazočnost. Neki su osjećali toplinu, hladnoću, neki osjećali električne šokove, a neki miris ruže.Ali svi su vjerovali kako je Gospa nazočna. I poslije su postali svjedoci“, ispričala je vidjelica i dodala:

Lijepa jer voli

“Dok su oni dodirivali Gospu mi smo vidjeli kako su ostajale manje i više mrlje na Gospinoj haljini. Pitali smo Gospu zašto se to događa, a ona je odgovorila to su ‘vaši grijesi’. I tada nas je Gospa pozvala da dođemo u crkvu i zamolimo svećenika za ispovijed. Nakon toga naš župnik je pozvao i ostale svećenike da mu pomognu ispovijedati i praktično ovdje na polju se počelo ispovijedati i dan i noć. Jer nitko od nas nije htio prljati Gospinu haljinu jer željeli smo postati kao što je ona.“ O Gospinoj ljepoti, vidjelica Marija je na kraju svjedočenja rekla sljedeće: “Gospu smo jednom upitali kako je tako lijepa, a ona odgovorila ‘Ja sam lijepa jer volim’. Ona voli sve nas i ovo jadno i grešno čovječanstvo. Ako želite mirnu budućnost zagrlite Boga i živite njegove zapovijedi. Molit ću za sve vas i vaše nakane“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?