Odluka Uprave

Marin Bloudek novi trener Zrinjskog

bloudek
VL FOTO
14.09.2010.
u 20:30

Zrinjskom se nudilo nekoliko poznatih trenerskih imena, među kojima je bio i Zoran Vulić

Marin Blodek novi je trener Zrinjskog. Večeras je vodstvo mostarskog kluba biralo između 15-ak imena koja su bila na spisku potencijalnih nasljednika Dragana Jovića na klupi "plemića", a na kraju je odlučeno kako će to biti Bloudek.

Treba reći kako se Zrinjskom nudilo i nekoliko poznatih trenerskih imena, između kojih je bio i Zoran Vulić, ali uprava mostarskog kluba je smatrala kako je bolje angažirati stručnjaka koji je već radio u bh. nogometu i koji poznaje domaću Premier ligu.

Bloudek je u prošlosti trenirao nekoliko klubova iz Premier lige, među kojima i zenički Čelik. Sada je pred njim sigurno težak posao i pokušaj ponavljanje uspjeha koje je sa Zrinjskom napravio Dragan Jović zadnjih nekoliko godina.

 

MARIN BLOUDEK (23. 8. 1951.)

Nogometnu karijeru je počeo u Rudaru iz Kaknja gdje je za prvi tim debitirao u sezoni 1970/1971. Potom dolazi u Čelik gdje je postigao zavidnu nogometnu reputaciju. Od sezone 1974/1975 do sezone 1982/1983 bio je dio jedne od najboljih Čelikovih generacija igrajući sa Alempićem, Preldžićem, Talićem, Tripkovićem, Buzom, Zukanovićem, Gavranom, Gradinčićem...

Nakon igračke, u Čeliku je počeo i trenersku karijeru, prvo kao pomoćnik, a onda kao šef stručnog štožera. Trenersku karijeru nastavlja u Mariboru sa kojim je 1992. godine osvojio prvi Kup Slovenije, dva puta 2. mjesto uz nastup u Kupu UEFA.

Trenirao je i Dravu iz Ptuja, Krku Novo Mesto, Pohorje, Željezničar Maribor, Šmartno, austrijski Rotenman kao i tadašnjeg bh. premijerligaša Žepče.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?