Počela je skupština

Marković razriješen dužnosti, Šuker jednoglasno izabran

Skupština HNS-a (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/10
05.07.2012.
u 11:40

U 11 sati počela je Skupština HNS-a na kojoj će se, između ostalog, izabrati i novi predsjednik Saveza

U 11 sati počela je Skupština HNS-a na kojoj će se, između ostalog, izabrati i novi predsjednik Saveza. Na Skupštinu je je došao i reno Sinovčić koji će dati glas Davoru Šukeru.

- Za Markovića nisam glasovao ni 1998. godine, nikad nije imao moju podršku. Šukeru ću ju dati, ne znam kako radi, ali dat ću mu podršku u dobroj vjeri.

Vlatko Marrković stao je za govornicu i prigodnim se riječima oprašta od HNS-a.

- Pozdrav svima, i ministru sporta, ali ne onom na kojeg vi mislite, nego onog na kojeg ja mislim, a to je gospodin Petar Skansi - počeo je Vlatko svoj govor te nastavio:

- Ponosni smo na sve što smo napravili. Zna se na kojem smo mjestu i koliko smo sreće donijeli ovom narodu. Čitav svoj život dao sam nogometu. Tvrdoglav kakav jesam, nikome nisam priznao da tu igru voli više od mene. Nogomet je bio jedini putokaz, brisao je godine, povezivao generacije. Nikada ne bih mijenao svoj put. Nogomet je bio i ostao moj cijeli život. Nikada nisam spokojnije gledao u budućnost nogometa dok stojim ovdje pred vama pun iskustva. Mogu biti ponosan na svoj rad. Svi uspjesi neće biti važni ako ne nastavimo pobjedničkim putom. Obišao sam cijeli svijet, znam što se i kako može. Vaš je zadatak sačuvati kuću koji smo gradili s ljubavlju. Ona vrijedi. Imam načela, teško me je promijeniti, ali spremni smo za promjene. Nogometna lopta traži ljubav i poštenje.

Nakon njega riječ je preuzeo pomoćnik Ministra Petar Skansi.

 - Ovaj savez je perjanica hrvatskog sporta, ali zato treba još i više držati imidž Hrvatske u svijetu. Molimo da shvatite važnost poštenog rada, sa svima, reprezentacijom, klubovima i trenerima, na njih sam posebno osjetljiv. Nastavite putem kojim ste dosad išli, pomognite klubovima da ozdrave. Imamo želju da dignemo klubove na noge, da ih natjeramo da se odgovornije ponašaju. To je apel Uefe. Financijski fair play, to smo dužni državi i sportu. Ne želim završiti s teškim riječima, već s topolom željom da proslavio ono što je lijepo iza nas - rekao je Skansi.

Nakon što je pušten kratki film o Vlatku Markoviću, Marković je razriješen dužnosti, a nakon što se pogleda film o Davoru Šukeru, krenut će glasovanje za novog predsjenika.

Ante Vučemilović, predsjednik Verifikacijske komicije ustvrdio je da postoji kvorum. Samo četvorica od 50 članova nisu došla na Skupštinu.

Davor Šuker jednoglasno je izabran za novog predsjednika HNS-a.

Nakon pobjede, okupljenima se obratio i novi predsjednik HNS-a.

- Hvala svima na ukazanom povjerenju. Hvala svim izbornicima i predsjednicima. Sretan sam što mi je Vlatko Marković bio trener i predsjednik. Vlatko je HNS učinio neovisnim i financijski ga afirmirao. Trudit ću se dostići ga. Zahvaljujem medijima koj su objektivno izvještavali o našem nogometu koji je imao lijepu sliku u svijetu, bez obzira na mišljenje pojedinaca. Svjesni smo problema hrvatskih klubova, napravit ćemo sve da to popravimo, da održimo popularnost nogometa. Upoznat ćemo predsjednika države s mjerama koje ćemo poduzeti da suzbijemo huligane. Treba nam pomoć institucija, da se obračunamo s pojedincima i grupama koji žele štetu hrvatskom nogometu. Ponosan sam što sam ujedinio hrvatsku nogometnu obitelj. Ovi ljudi neće vas iznevjeriti, makar će biti poteza koji se neće svima svidjeti. Moja misija je pobjeda. Nisam izlagao program, jer je moj program i vaš program. Na stolu imate smjernice u elektronskom obliku na kojima počinjem raditi već sutra.

Vlatko Marković izabran je za počasnog predsjednika HNS-a!

Za govornicu je tada došao František Laurinec, predstavnik Uefe i član Uefinog izvršnog odbora.

Davore, preuzeo si veliki i uspješan savez. To je i velika obveza. Nogomet nosi puno problema, ali želim da ih bude što manje u odnosu na uspjehe. Vi i vaši kolege možete računati na punu potporu Uefe. Dragi Davore,mnogo sreće. Dragi Vlatko, ostaješ velika osobnost europskog nogometa. Bio se veliki igrač, trener i predsjednik. Bio si čovjek od riječi. U ime Michela Platinija želim ti još jednom zahvaliti na svemu što si učinio za hrvatski i europski nogomet. Izuzetno poštujemo hrvatski nogomet koji je pod tvojim vodstvom postigao velike rezultate.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije