srpska mafija

Masakr u Francuskoj: Obitelj likvidirao plaćenik s Balkana?!

britanska policija, al-hilli
AFP/PIXSELL
02.10.2012.
u 08:45

Vještačenjem je dokazano da je ubojica koristio jugoslavensku verziju automatskog pištolja “škorpion”, zbog čega se sve češće tvrdi da je ubojica, unajmljeni plaćenik iz srpskih mafijaških krugova

Francuska policija mjesec dana nakon brutalnog četverostrukog ubojstva obitelji Al-Hili u francuskom Alpama, još nije uspjela ući u trag ubojici, koji je, prema pisanju srbijanskog Blica, vjerojatno plaćenik s Balkana, a koji je prošao vojnu obuku u bivšim jugoslavenskim oružanim snagama. Analitičar pariškog Centra za prevenciju kriminala objasnio je za Blic da je "sasvim izvjesno da je plaćeni ubojica iz balkanskog podzemnog miljea".

>>Je li biciklist bio primarna meta masakra u francuskim Alpama?

– Francuska policija za sada može samo naslućivati kojoj državi je bila u interesu surova likvidacija obitelji Britanca iračkog podrijetla Saad al-Hillija. Vještačenjem je dokazano da je ubojica koristio jugoslavensku verziju automatskog pištolja “škorpion”, zbog čega se sve češće tvrdi da je ubojica, unajmljeni plaćenik iz srpskih mafijaških krugova – rekao je sugovornik Blica. Dodaje da posljednjih godina mnoge obavještajne službe koriste usluge srpskih ubojica, "na isti način kako je to radila, nekadašnja jugoslovenska Udba u borbi protiv političke emigracije na Zapadu."

>>Britanski biciklist: Djevojčica je sva krvava teturala oko auta

 – Mnogi od njih su bivši vojnici, sa ratnim iskustvom, dobrim vezama i nemilosrdnim karakterom. Tjeralice za ratne zločine i bijeg zbog poslijeratne kriminalne prošlosti čini ih idealnim kadrom za realizaciju najprljavijih zadataka – rekao je pariški analitičar. S njim se slaže i kolumnist britanskog magazina "The Week" koji tvrdi da je oružje kojim je obitelj ubijena, poluatomatski pištolj "škorpion“ - potpis srpske mafije, prenosi Blic.

Francuska policija je objavila kako je pronašla 25 čahura na mjestu ubojstva, sve iz istog oružja, zbog čega se zaključuje da je ubojica barem jednom morao brzo ali pribrano napuniti oružje, što ukazuje da se radilo o profesionalcu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije