Pokladni dani

Maškare okupirale Trebižat i Čapljinu

maskare
Foto: Frano Matić
1/11
20.02.2012.
u 12:05

Unatoč kiši maškare su bile jako vesele, raspjevane i rasplesane a na trgu se okupilo i velik broj građana.

Više od tisuću maškara iz BIH, Hrvatske i Slovenije okupiralo je Trebižat i Čapljinu gdje su nakon podizanja karnevalske zastave i pucnjeva iz kubura proglasili svoju Republiku te od čapljinskog načelnika dr. Smiljana Vidića preuzeli ključ grada.  “ Ma nemam ja ništa protiv predaje vlasti ali je šteta  što ključ grada nisam predao prije 15-tak dana jer snijeg ne bi smio ni padati kada su maškare na vlasti.“ - istaknuo je  načelnik Vidić prije nego što je zapovjedniku maškara predao ključ grada.

Unatoč kiši maškare su bile jako vesele, raspjevane i rasplesane a na trgu se okupilo i velik broj građana. Bilo je neobičnih maškarskih kreacija i likova iz stvarnog ali i filmskog svijeta. Bio je tu i sada već pokojni pukovnik Gadafi te brojne ljepotice u posebnim haljinama. Maškare su  za sve grijehe ovog svijeta optužili dežurnog krivca Marka Krnjevala koji  se već tradicionalno vozi na prikolici kako bi vidio cijeli puk Čapljine i Trebižata.

To je ove godine bio lik Mikija Brajkovića, predsjednika HKUD „Seljačka sloga“ Trebižat, koje uz pokroviteljstvo  ureda načelnika Općine Čapljina dr. Smiljana Vidića i organizira Pokladne dane „Trebižat-Čapljina 2012“ a koji imaju i najdužu tradiciju u BIH. “Svi oni  koji su ranije bili Marko Krnjeval imali su nakon toga jako uspješnu godinu pa se nadam da će se i meni isto to dogoditi.“ - istaknuo je Miki Brajković. A optužnica protiv Marka Krnjevala, koja je čitana na trgu u Čapljini, ima više stranica gusto tipkanog materijala i sve onoga što se stavlja na dušu ovog dežurnog krivca.

Tako je uz ostalo Marko Krnjeval kriv i za to što će kukulele političari u BIH niskoguzom uvesti ovu zemlju u EU, kriv je što je Stožer Civilne zaštite Mostar za velikog snijega zaboravio ljude u vagonu, kriv je što ne radi čapljnsko porodilište i što čapljinke moraju ići rađati u druga mjesta, kriv je što su se u NK GOŠK Gabela omastili brkovi od transfera Jelavića u Englesku, kriv je što invalidska komisija u Sarajevu branitelje ocjenjuje po tome kako se tko udebljao i ugojio, kriv je što županijskog  zastupnika  Jakišu  od milja  zovu čapljinska posvuduša, kriv je što u Dječjem vrtiću u Čapljini nitko ni skim ne zbori…

Za sve svoje grije Marko Krnjeval će  nakon suđenja biti spaljen u utorak navečer u Trebižatu kada slijede završne maškare i svečani bal pod maskama i nastup Dražena Zečića i benda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?