Grude

Mate spavao i objedovao na ukradenim stvarima

Akcija
30.04.2013.
u 10:09

Braća Šimić dovode se u vezu i s krađom namještaja, bijele tehnike i umjetničkih slika u ukupnoj vrijednosti od 80.000 eura

Kako je još prije tri dana pisao Večernjak, a jučer se o tome i službenim priopćenjem detaljno oglasio MUP Zapadnohercegovačke županije, u Grudama i Mostaru vršeni su pretresi u nastavku akcije “Meteor”. Naime, po naredbi Suda BiH, policija je pretresla obiteljske kuće, prateće objekte i autootpad u mjestu Dragićina kod Gruda. Jedna od kuća je i odsutnog strica uhićene braće Šimić, Mate (44)i Blage (37) zvani Dolkići iz susjedne Borajne, a gdje je zatečen veliki broj autodijelova, za koje postoje indicije da potječu iz krađe.

Stričevo blago

Sumnja se da su Dolkići na njegovom posjedu krili rastavljene automobile, motore, procesore za luksuzna vozila, sjedala, školjke... Ukupno je otkriveno 60 motora, a prva vještačenja ukazuju da se neka od njih skinuta s ukradenih vozila. Naime, već se nagađa da je jedan motor pripada vozilu rent-a-car agencije iz Bihaća, a drugi golfu 6, koji je početkom ove godine nestao iz agencije u Vitezu. U oba slučaja vozila je unajmljivao izvjesni Mijat Tuka, a radilo se o lažnom predstavljanju. Izvršen je pretres i dvaju stanova u Mostaru, koje koristi Mate (44).

- Pronađen je veliki broj predmeta koji potječu iz teških krađa, između ostalog počinjene i na štetu 64-godišnjeg gastarbajtera iz grudskog mjesta Cerov Dolac, kojem je još početkom studenoga 2006. netko opustošio novu i staru obiteljsku kuću, a šteta se računala približno 80.000 eura- izvijestili su iz MUP-a.

Sedam godina kasnije


Naime, nakon sedam godina, većina tih ukradenih stvari našla se u Matinom vlasništvu. Ispostavlja se tako da je godinama spavao i objedovao na tuđoj muci. S druge strane, u dvorištu kuće njegova brata Blage pronađena je autoprikolica marke “Stema”, za koju također postoje indicije da potječe iz krađe počinjenje u mjestu Ružići, u kolovozu 2006. Inače, prošlo je više od 10 dana otkad su, dotad nedodirljivi, iza rešetaka braća Dolkić, koja su s po devet uvjetnih osuda već ušli u pravosudne anale.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije