BRBLJAVCI U SPORTU

Materazzi najdužeg jezika, a Ali još i danas "nabrijan" na Joea Fraziera

'Italian soccer player Marco Materazzi of Inter Milan arrives at Tocumen international airport in Panama City July 7, 2010. Materazzi will take part in a friendly game with Argentine soccer player Lio
'ALBERTO LOWE'
01.08.2010.
u 11:20

Ferguson je ustvrdio da ima najbolju momčad na Otoku, a Arsene Wenger na to kazao: – Sigurno misli i da je njegova ženica najljepša.

Na vrhu nema mjesta za dvojicu, najbolji može biti samo jedan. A kada se dva sportaša koji smatraju da su oni vlasnici tog epiteta nađu, imaju problema. Posljednji su sličan primjer Blanka Vlašić i Tia Hellebaut.

– Ne, ne želim biti kao Ana Kurnjikova, voljela bih nekoliko puta i pobijediti – "servirala" je Marija Šarapova, koja ima suparnicu za naslov najljepše tenisačice na svijetu.

Neki se nikada i ne pomire.

– Sretnete li Joea Fraziera, poručite mu da je još uvijek ogromni glupi gorila – poručio je Muhammad Ali o boksaču s kojim je 1975. u Manili boksao u najvećem meču u povijesti.

Nogometaši se znaju i potući, no i treneri se rado "časte". Nakon što je Alex Ferguson ustvrdio da ima najbolju momčad na Otoku, trener Arsenala Arsene Wenger kazao je:

– Sigurno misli i da je njegova ženica najljepša.

Zavist izazivaju i mlađi.

– Jednom sam rekao da je Gascoigneov IQ manji od broja na dresu. Kasnije me pitao: Što ti je to IQ? A što se Beckhama tiče, on ne zna pucati lijevom nogom, ni glavom, ne zna uklizati, a ne zabija baš ni puno golova. Ostalo je više-manje u redu – izjavio je legendarni George Best.

Postoje čak i suparništva s medijima. John McEnroe kaže da je "slava kao silovanje, ne možete se obraniti", a Maradona kada se kvalificirao na SP nije birao riječi:

– Oni koji nam nisu vjerovali mogu nam popušiti.

Ipak, najveće je rivalstvo trajalo samo nekoliko minuta, ali bilo je vatreno - Materazzi i Zidane u finalu Svjetskog prvenstva otišli su preko ruba. (sh/VLM)

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije