Ponos općine

Mažoret klub Grude

mazoret
Željko Andrijanić
23.03.2012.
u 10:33

U subotu će se održati prigodan program u povodu deset godina djelovanja ovog kluba

Prije 10 godina Grudama su prvi put prodefilirale prelijepe djevojke u žutim haljinama i plavim sakoima. To su bile Grudske mažoretkinje. U jednom desetljeću, djevojke su osvojile niz medalja, primile bezbroj priznanja i nastavile kontinuirano raditi i dan danas.

Uspjesi mažoretkinja

Mažoret klub danas vode Marta Zadro i Ana Mikulić, pod odličnim rukovodstvom predsjednice kluba Marine Zadro. Djevojke su kroz razna natjecanja stekle prijateljstva, upoznale nove zemlje i kulture. Veliki broj djevojaka je do sada prošao kroz ovaj klub, a i mnogo trenerki se promijenilo. Prve trenerke bile su Nataša Puhalo, koja je trenirala timove za natjecanje i Josipa Jukić, koja je vodila dječji sastav. Nakon njih trenerke su bile Matea Čokić, Antonija Mikulić, Anja Puhalo i Paula Pejić. Prva predsjednica kluba bila je Mila Leko, nakon nje klubom je predsjedao Mladen Leko, a kasnije Senka Zorić i Marina Zadro koja i danas vodi ovo društvo. Ljubav prema plesu je ono što ove djevojke imaju zajedničko. - Proputovale su pola Europe, zahvaljujući plasmanima na europskim prvenstvima. Imamo zlata iz Rumunjske i Francuske s duo pom-ponom, te srebro iz RH. Posebno se sjećamo Državnog prvenstva 2008. godine u Grudama.

Kratki film

Tada smo osvojile 5 zlatnih, 6 srebrenih i jednu brončanu medalju. Klub broji oko 70 djevojaka u tri tima - dječji, kadetkinje i juniorke, ističu iz kluba. Djevojke su pozvane i na Internacionalni festival u Ohridu u Makedoniji, te na Radeče open u Sloveniji. U subotu će biti prikazan kratki dokumentarni film o grudskim mažoretkinjama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?