Barcelona i Inter osvojili prvi trofej u sezoni

Messi se razigrao čim je skinuo dres Argentine

Lionel Messi
AFP
23.08.2010.
u 10:14

Messi je s tri pogotka praktički sam pobijedio Sevillu (4:0), koja je imala prednost 3:1 iz prve utakmice.

Ole, Ole!, orilo se prepunim Nou Campom. Umorni nogometaši Seville trčali su za loptom, ali jedino što su mogli bilo je i nadati se da će sudac što prije označiti kraj i spasiti ih daljnje patnje. Sevilla je u prvoj utakmici Superkupa na domaćem terenu pobijedila Barcelonu 3:1. no tada je Kataloncima nedostajalo pola momčadi.

Sevilla dobro i prošla

Na Nou Camp istrčala je prava Barcelona i doslovno se poigrala sa Sevillom. Poništila je prednost Seville u samo 25 minuta. Konko je zabio autogol u 14. minuti, a nakon toga uslijedio je šou Messija. Omaleni Argentinac zabio je u 25. minuti za poništenje svega što je Sevilla napravila u prvoj utakmici. Messi je do kraja utakmice zabio još dvaput i uništio Sevilline snove o osvajanju Superkupa. Gosti na Nou Campu nisu imali nikakve šanse. U stvari, mogu biti sretni što su kući otišli sa samo četiri komada.

Lionela Messija nakon utakmice zapitali su zašto uvijek igra bolje za Barcelonu nego za Argentinu.

– Uvijek dajem sve od sebe i pokušavam uživati u nogometu. No, nekad to ispadne bolje, a nekad lošije – dvosmisleno je odgovorio omaleni Argentinac.

A njegov novi suigrač David o utakmici je rekao:

– Nastavimo li tako igrati, neće biti momčadi na svijetu koja nam može zaprijetiti.

Do Superkupa, ali talijanskog, preksinoć su stigli i nogometaši Intera. Na San Siru su s 3:1 pobijedili Romu. Utakmica nije baš najbolje počela za plavo-crne. Nakon početnog pritiska, Roma se oslobodila i povela u 21. minuti golom Riisea. Inter je nakon toga preuzeo inicijativu i žestoko napao, a to mu se isplatilo u 42. minuti kada je makedonski napadač Goran Pandev izjednačio rezultat.

Benitez: Imamo karakter

U drugom dijelu Inter je bio puno bolja momčad, a probudio se i Eto'o te pogocima u 70. i 80. minuti donio pobjedu.

– Drago mi je da sam u prvoj službenoj utakmici shvatio da moji dečki imaju karakter. Ovaj trofej posvećujemo navijačima – rekao je trener Intera Rafa Benitez.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije