KOŠARKA

Miloš: Balkanska liga donijela je atraktivnost i velike mogućnosti

kosarka
Stojan Lasić
06.12.2010.
u 13:08

HKK Zrinjski je s Balkanskom ligom dobio puno u svakom pogledu. Porasla je prodaja karata za domaće susrete, pojavljuju se novi sponzori, proširuje se krug važnih poznanstava, otvara se više prigode za razvoj mladih igrača

Zrinjski je ove sezone igrao četiri susreta u Balkanskoj košarkaškoj ligi. Spomenuto međunarodno natjecanje tom je mostarskom košarkaškom kolektivu donijelo puno pozitivnih pomaka kako u organizacijskom, tako i svakom drugom pogledu.

Širimo poznanstva

- Samim izlascima u inozemstvo smo dobili puno toga. Balkanska liga se ne može mjeriti s regionalnom NLB ligom, ali je ovo natjecanje kod naše publike podiglo zanimanje, jer tu susrećemo neke uistinu kvalitetne momčadi. S druge strane u kontaktima u inozemstvu širimo krug korisnih poznanstava, kazao nam je Dalibor Miloš, predsjednik HKK Zrinjski. Na ekonomskom planu Zrinjski je nešto napredovao igrajući Eurohold BIBL, kako se inače skraćeno naziva spomenuto natjecanje.

- Pojavilo se nekoliko novih sponzora od kako igramo Balkansku ligu. Domaće utakmice u Balkanskoj ligi su nam posjećenije nego one domaćega prvenstva, te je i prodaja ulaznica znatno veća. Međutim, mi smo s ovim natjecanjem dobili i jednu drugu dimenziju. Primjerice, neki mladi košarkaši, koje mi možemo platiti znatno manje nego oni uistinu vrijede, zbog Balkanske lige će imati jedan argument više da dođu kod nas. Neki od njih su tako nešto i napravili, jer računaju da se i u tom natjecanju mogu pokazati i ostvariti prelazak u neku bogatiju sredinu, gdje bi onda i puno više zaradili. Na taj način smo i mi takvim igračima postali zanimljiviji.

Zadovoljni Zrinjskim

U Zrinjskom su zadovoljni i s reakcijama vodstva lige, koje je prema mostarskom klubu korektno. Shay Striks, jedan od ljudi iz organizacije natjecanja, također je na posljednjem susretu čelnicima Zrinjskog prenio kako su s tim klubom i onime što pruža momčad iznimno zadovoljni.

- Vodstvo lige želi ovo natjecanje nakon nekoliko godina napraviti atraktivnijim i zanimljivijim. Zbog toga što su temelji tog natjecanja postavljeni na zdravu razinu, tada se tako nešto može i očekivati – dodao je mIloš, koji se nadovezao na još jedan detalj:

- Upravo je direktor lige Shay Striks bio košarkaški sudac, pa s te strane ima na cijelom Balkanu dobre izvore informacija, ali iznenadili smo se kada je i do njega došlo to kako nas u domaćem prvenstvu bh. suci stalno oštećuju ili to kako je bh. košarkaški savez u totalnom rasulu. U Balkanskoj ligi imamo korektno suđenje na svakom susretu, a samim tim te su i utakmice više gledanije i zanimljivije. Da o organizaciji natjecanja ne govorim. Natjecanje je postavljeno tako da kroz njega mogu napredovati mladi igrači, suci, klubovi naravno da nam nešto tako onda odgovara – zaključio je Miloš.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?