Raste nezaposlenost

Ministar priznao: Francuska je potpuno bankrotirala

Michael Sapin
Reuters
29.01.2013.
u 10:04

Ministar smatra da socijalistička politika "poreza i potrošnje" jednostavno ne funkcionira. - Imamo državu, ali potpuno bankrotiranu državu - kazao je Michael Sapin.

Francuski ministar za zapošljavanje Michael Sapin je kazao da je "Francuska potpuno bankrotirala", piše Daily Mail.

Ministar smatra da socijalistička politika "poreza i potrošnje" jednostavno ne funkcionira. - Imamo državu, ali potpuno bankrotiranu državu - kazao je u radijskom programu Sapin samo šest mjeseci nakon što je Socijalistička stranka preuzela vlast. - Zato moramo početi provoditi plan smanjenja deficita i ništa nas ne smije odvraćati od tog cilja - dodao je ministar.

Od kada je na vlast došao socijalistički predsjednik Francois Hollande rate nezaposlenost i troškovi života, dok mjere koje pogađaju bogate tjeraju poduzetnike na odlazak iz države. Sada se ekonomija pokušava ojačati smanjivanjem trošenja države i povećanjem poreza u sljedećih pet godina. No, Francuska središnja banka je već iznijela podatke prema kojima kapitalne investicije odlaze iz države zajedno sa poduzetnicima koji su radili na njima.

>>Hollande iz zemlje otjerao kralja mode Bernarda Arnaulta

>>Francuski ustavni sud poništio kontroverzni porez od 75%

 

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?