ZHŽ

Ministar Vjekoslav Čamber smijenio dvojicu ravnatelja

čamber
VL Foto
31.07.2010.
u 09:48

Smijenjeni ravnatelji kažu kako još nisu dobili obrazloženje zbog čega se smijenjeni. Nakon toga će vidjeti što će poduzeti

Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ZHŽ-a Vjekoslav Čamber smijenio je dvojicu ravnatelja srednjih škola u Ljubuškom - Matu Grbavca, ravnatelja Gimnazije, i Jozu Pivca, ravnatelja SSŠ Ruđera Boškovića.

Umjesto njih postavio je prof. Gorana Skoku za ravnatelja Gimnazije i prof. Ivana Šaravanju za ravnatelja SSŠ Ruđera Boškovića. Goran Skoko je aktualni predsjednik županijskog Sindikata srednjih škola, a i on i Ivan Šaravanja zaposleni su i predaju u nastavi u SSŠ Ruđera Boškovića. Budući da nismo uspjeli dobiti ministra Čambera vijest nismo mogli provjeriti iz prve ruke, no potvrdu da je ona točna dobili smo od njegova stranačkog kolege i visokog dužnosnika HSP-a BiH Stanka Primorca.

- Odluka je donesena na sjednici županijske Vlade, a provedena je u četvrtak kada su napisana razrješenja i imenovanja. Smijenjeni ravnatelji imali su naputak od ministra da ne krše zakon u pogledu prikupljanja naknade za štete od učenika na kraju školske godine. Učenici su pri upisu u prvi razred plaćali paušal od 20 KM, a ostali isti iznos prilikom preuzimanja svjedodžbe, a kad su već to provodili ministar je od ravnatelja tražio da prikupljeni novac uplate u županijsku riznicu i prema mojim saznanjima to nisu učinili - kaže Stanko Primorac. - O tome se govori već 20-ak dana, međutim, još nikakvu službenu obavijest nisam dobio. Mislim da bi razlog mogao biti prijam tajnice u našoj školi, to se vuče već duže vrijeme mada je sve zakonski urađeno. Kad dođe rješenje vidjet ćemo - rekao nam je Jozo Pivac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?