Najbolja austrijska plivačica završila sportsku karijeru

Mirna Jukić odlučila okončati sportsku karijeru

Mirna Jukić Jurgen Melzer
Željko Lukunić/Pixsell
24.09.2010.
u 00:59

Najbolja austrijska plivačica hrvatskog podrijetla Mirna Jukić u četvrtak kasno navečer je na austrijskoj televiziji ORF sa suzama u očima objavila okončanje svoje sportske karijere

BEČ –  Najbolja austrijska plivačica hrvatskog podrijetla Mirna Jukić u četvrtak kasno navečer je na austrijskoj televiziji ORF sa suzama u očima objavila okončanje svoje sportske karijere, u nazočnosti roditelja, prijatelja, plivačkih kolega i predstavnika medija.

Dvadesetčetverogodišnja Hrvatica od aktivnog se bavljenja ovim sportom oprostila zbog privatnih razloga. Izjavila je da će se posvetiti „privatnom životu“, te da želi završiti studij publicistike i komunikologije na Sveučilištu u Beču.
„Bilo je to lijepo vrijeme, ali sada je prošlo“, rekla je Mirna Jukić dodavši: „Jer odlučila sam okončati moju karijeru. To nije bila laka odluka“. Izjavila je da je osjećala strah pri samoj pomisli na kraj karijere i kako si je stoga dugo vrijeme razmišljala. Naglasila je da joj je najvažnije da u svemu ima podršku obitelji.i dečka, najboljeg austrijskog tenisača Jürgena Melzera (28).
Posljednji njen nastup bio je u kolovozu 2009. godine na Svjetskom plivačkom prvenstvu u Rimu.  Jukić je u karijeri bila tri puta najbolja sportšica Austrije ( 2002., 2008. i 2009. godine). Na velikim je natjecanjima osvojila ukupno 22 medalje, pet zlatnih, devet srebrnih i osam brončanih. 
Peterostruka europska prvakinja osvojila je i olimpijsku broncu na100 metara prsno na Olimpijadi u Pekingu 2008. godine.
„Medaljom u Pekingu zapravo sam postigla sve što sam priželjkivala. Olimpijsko odličje je najviše što se može osvojiti“, rekla je Mirna Jukić, koja nikada nije skrivala da je njeno srce ostalo vezano uz Hrvatsku, iako je plivala pod austrijskom zastavom. Rođena je 1986. godine u Novom Sadu, a u Beču je od svoje 13.godine, otkad je njen otac Željko Jukić trener bečkog plivačkog kluba Wiena Swiming Club.
Godine 1999. se sa obitelji iz Vukovara preselila u Beč, te je nakon godinu dana uzela i austrijsko državljanstvo kako bi napredovala u plivačkoj karijeri.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije