VJEKOSLAV BEVANDA

Mirovine i naknade upitne nisu, novoj vlasti neće ostati repovi

bevanda
VL FOTO
28.12.2010.
u 09:31

“Što se tiče isplata u veljači, bez odluke o privremenom financiranju tih naknada neće biti”, kaže Bevanda

Unatoč svim nedaćama koje su nas pratile, ovu fiskalnu godinu završavamo u okvirima predviđenog proračuna koji će biti izvršen, a novoj vlasti nećemo ostaviti repove, kazao je Vjekoslav Bevanda, federalni ministar financija, ocjenjujući stanje u Federaciji BiH na kraju godine. Dakako, u fokusu brojnih pitanja našlo se i pitanje mirovina i invalidnina u idućoj godini.

Prema Bevandinim riječima, sredstva za ove dvije stavke iz proračuna ima i ona će biti isplaćena tijekom siječnja za prosinac. No, kada je u pitanju daljnja isplata, ministar Vjekoslav Bevanda je kazao da fiskalna godina završava i ono što je projicirano u ovoj godini će se izvršiti. - Što se tiče tih istih isplata u veljači, bez odluke o privremenom financiranju tih naknada neće biti, ali se nadam da ima dovoljno vremena i odgovornosti prema svim ovim kategorijama te da će se donijeti odluka o privremenom financiranju na oba doma federalnog Parlamenta, kazao je Bevanda.

Također je dodao kako će sljedeća godina biti jedna od najtežih u posljednje vrijeme te je apelirao da se svi moraju prilagoditi i dati svoj doprinos bržem izlasku iz krize. U tom kontekstu, Bevanda je kazao kako se u protekle dvije godine krenulo s reformama, ali je izborna godina utjecala na njihov kontinuitet. Prema Bevandinim riječima, prioritet je reforma javne uprave, a bez davanja vjetra u leđa privatnom poduzetništvu, ne treba očekivati brži gospodarski oporavak.

Što se pak tiče proračuna za iduću godinu, ministar financija je naglasio da su pobjedničke stranke na izborima inzistirale da se novi proračun ne donosi dok se ne formira nova vlast. No, također je napomenuo, ako se dinamika formiranja vlasti bude odvijala sporo, financijska situacija u Federaciji BiH bi mogla biti još složenija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?