oženio se mladi vođa

Misteriozna Ri Sol-ju postala supruga Kim Jong-una

kim jong un (1)
REUTERS/PIXSELL
25.07.2012.
u 15:33

Vremena se ipak mijenjaju. Kim Jong-un prvi je sjevernokorejski diktator koji je suprugu pokazao u javnosti i time se još više odmaknuo od rigorozne prakse koju je slijedio njegov prethodnik i otac

Misteriozna žena koja već danima u svim prilikama u stopu prati sjevernokorejskog diktatora Kim Jong-una nije njegova ljubavnica nego novopečena supruga.

NY Times piše da su ''družicu Ri Sol-ju, ženu maršala Kim Jong-una'', kako je službeno oslovljavaju, nakon višetjednih spekulacija identificirali službeni sjevernokorejski državni mediji proglasivši je prvom damom Sjeverne Koreje.

Nije otkriveno kada su supružnici stupili u brak, no očito je da se pojavljivanjem u javnosti sa suprugom Kim Jong-un nastoji distancirati od očeve prakse. Naime, rigorozni prethodnik Kim Jong-il na javne skupove nikada nije vodio suprugu pa je ovo prvi put da su stanovnici Sjeverne Koreje imali priliku vidjeti prvu damu na televiziji.

Kako je u posljednje vrijeme diktatora gotovo nemoguće uočiti bez prisustva žene u čijem je društvu obišao nekoliko svečanih koncerata i posjetio dječji vrtić, za pretpostaviti je da će ova ljubavna romansa postati novi ideal mnogim mlađahnim podanicima.

>>Kim Jong-un, baš kao i njegov otac, proglasio se maršalom

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije