Međugorje

Mladi iz cijeloga svijeta tjedan dana živjeli u molitvi i pjesmi

Mladifest
07.08.2013.
u 10:30

Program koji je mlade u Međugorju okupljao tijekom cijeloga tjedna protekao je ispunjen molitvom, pjesmom, svjedočanstvima i iskustvima

Mladifest 2013. završio je u Međugorju misnim slavljem u ranu zoru, na blagdan Preobraženja Gospodinova, na brdu Križevcu. Uz nazočnost tisuće i tisuće mladih euharistijsko slavlje je predslavio fra Danko Perutina, koordinator molitvenog susreta mladih. On je u svom obraćanju mladima rekao: “Mi sudionici na završnoj misi molitvenog susreta mladih kažemo Gospodinu i dajemo mu svoje obećanje da ćemo nastaviti putem onim na koji nas je on pozvao budući da je rekao za sebe: “Ja sam put, istina i život”. Četrdeset tisuća mladih iz više od 60 zemalja svijeta sa svih kontinenata i strana svijeta s oko 500 svećenika bilo je nazočno na tradicionalnom 24. međunarodnom susretu mladeži - popularnom Mladifestu u svetištu Kraljice mira u Međugorju. U hercegovačkom svetištu su se proteklih dana okupili mladi svih boja, rasa i nacija.

Procesija sa svijećama


Program koji je mlade u Međugorju okupljao tijekom cijeloga tjedna protekao je ispunjen molitvom, pjesmom, svjedočanstvima, obraćeničkim iskustvima, klanjanjima i misnim slavljima. Posebno je bila zanimljiva procesija s upaljenim svijećama kroz međugorsku župu i program s predstavom “Credo” Zajednice Cenacelo. Tijekom susreta organiziran je orkestar i zbor koji su sačinjavali glazbenici iz mnogih zemalja svijeta, a koji su pjesmom uveličali ovo druženje mladeži svijeta. Impresivan susret mladih koji je trajao od 1. do 6. kolovoza završio je jučer na brdu Križevcu, misnim slavljem pokraj tamošnjeg velikog betonsko-armiranog križa izgrađenog prije 79 godina. Izgrađen je rukama župljana Međugorja 1934. godine, a visok je 8,5 metara. Program festivala mladih prevodilo se simultano na 17 svjetskih jezika. Zadnjeg dana mladima se predstavila zajednica Milosrdni otac koja djeluje u Bijakovićima u župi Medjugorje. Zajednicu je mladima predstavio njen upravitelj fra Svetozar Kraljević.

Ni vrijeme nije smetalo

Zanimljivo, iako su proteklih dana bile velike vrućine u Međugorju, mladi su i ujutro i poslijepodne bili nazočni brojnim svjedočanstvima, predavanjima, te redovitom večernjem molitvenom programu i pljeskom pozdravili svaki nastup zajedničkog zbora i orkestra ovog molitvenog susreta mladeži.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?