panama

Mladić (18) spašen nakon mjesec dana plutanja na moru

ocean
AFP
29.03.2012.
u 00:15

Adrian Vasquez otišao je u ribolov sa dvojicom prijatelja. Pronađen je 28 dana kasnije, no prijatelji nisu preživjeli kalvariju.

Adrian Vasquez (18) koji se prije mjesec dana sa dvojicom prijatelja uputio u ribolov, pronađen je i spašen nakon što je skoro mjesec dana plutao na moru, prenosi Telegraph.

Vasquez se sa prijeteljima uputio u ribolov, no pri povratku kući na njihovom komercijalnom ribarskom brodiću ''Fifty Cents'' pokvario se motor. To se dogodilo prije 28 dana i od tada su mladići plutali oceanom. Brod je nošen strujom u gotovo mjesec dana prevalio 600 milja prije negoli su ga spasioci pronašli kod ekvadorskog otočja Galapagos. Nažalost, dvojica mladića nisu uspjeli dočekati spasilačke ekipe. Preminuli su sedam dana ranije.

Vasquez je preživio hraneći se sirovom ribom, a spasiocima je rekao kako je nekoliko dana prije njihova dolaska ostao bez vode. No tada je pao veliki pljusak pa je uspio skupiti vodu za piće.

Pronađen je pothranjen i dehidriran, no sretan jer mu je spašen život. Vraćen je u Panamu te se oporavlja uz podršku obitelji.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

NI
ninoradic
14:28 29.03.2012.

Ne bi vam bilo loše ponekad i lektorirati tekst prije nego ga objavite... Osoba koja ga je pisala vjerojatno ima problema sa pravopisom...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?