SUĐENJE JATACIMA

Mladić će videovezom svjedočiti na beogradskom suđenju jatacima

ratko mladić
AFP/PIXSELL
20.02.2012.
u 09:32

Ratko Mladić svjedočit će u srijedu na beogradskom suđenju jatacima koji su ga skrivali

Haaški optuženik Ratko Mladić svjedočit će videovezom iz Haaškog tribunala u srijedu na suđenju optuženima za njegovo skrivanje od 2002. do 2006. na Prvom osnovnom sudu u Beogradu, javljaju mediji u Srbiji.

Mediji podsjećaju da se Mladić gotovo 15 godina skrivao od Haaškog tribunala, sve dok 26.svibnja 2010. nije uhićen u selu Lazarevu u Vojvodini, a šest dana potom  izručen Haagu. Suđenje jatacima, koje je 21. prosinca prošle godine ponovno krenulo ispočetka nakon ukidanja prvostupanjske presude kojom su bili oslobođeni optužbi, nastavlja se sutra kada će biti saslušani drugi svjedoci u tom postupku. Optuženi su uglavnom izbjeglice iz BiH i tijekom suđenja su svi, osim generala Marka Lugonje, nijekali da su skrivali Mladića. Kao glavni organizator jataka u optužnici je ranije bio označen časnik Vojske Republike Srpske Jovo Đogo, ali je tijekom procesa umro.

Na optuženičkoj je klupi desetero optuženih koji su krajem 2010. oslobođeni optužbi ili je protiv njih odbačena optužnica zbog zastare.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije