RATKO MLADIĆ

Mladić policajcima: "Da sam htio, mogao sam vas pobiti"

ratkomladic
Screenshot Haški sud
01.08.2011.
u 13:58

Svjedok za televizijsku kuću BBC ispričao detalje uhićenja haškog optuženika Ratka Mladića

Nenad Jocović, prvi susjed Ratka Mladića, dao je intervju za BBC u kojem je govorio o detaljima uhićenja haškog optuženika za ratni zločin.
Ratko Mladić je uhićen 26. svibnja u selu Lazarevo u Srbiji. Svjetski mediji i dalje pišu o uhićenju čovjeka koji se tereti za najveći zločin nakon Drugog svjetskog rata u Europi.

Na dan kad je Mladić uhićen Jocović je bio u dvorištu do njegove kuće, gdje je uzgajao paprike.

"Odjednom sam vidio da nas je opkolila policija. Pitao sam policajce je li neko ubijen ili su došli da kupe svinju od Mladićevog rođaka Branka. Policajci nisu imali pancire, kacige i duge cijevi, ali nisu bili ni uplašeni, već samo iznenađeni što su našli Mladića", ispričao je Jocović.

Kazao je da su Mladićeve prve riječi upućene policajcima bile: "Ja sam čovjek kojeg tražite."

U narednim satima policija je ispitivala Mladića i pretresala okolne kuće.

"Policajci su korektno postupali prema njemu, tretirali su ga gotovo kao oca", ispričao je prvi susjed čovjeka optuženog za monstruozne zločine.

U Mladićevoj kući pronađena su dva pištolja, jedan jugoslovenske, a drugi američke proizvodnje. Prema tvrdnjama Jocovića, Mladić je policajcima rekao da ih je mogao pobiti da je htio.

"Da sam htio mogao sam ubiti desetoricu policajaca. Ali, nisam. Vi ste mladi momci koji samo rade svoj posao", navodno je kazao Mladić policajcima.

Mladić je često boravio u selu Lazarevu kod rođaka Branka.

"Slobodno je šetao ulicama i svi su znali ko je on", kazao je Jocović.

Ratko Mladić nalazi se u pritvorskoj jedinici u Haagu. Kako je nedavno istaknula glasnogovornica Tajništva i Sudskih vijeća Međunarodnog suda u Haagu Nerma Jelačić on se prilagođava životu u pritvoru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?