HAAG

Mladićevi dnevnici govore o sastancima s Prlićem, Praljkom...

Stojić Praljak
Vl foto
15.10.2010.
u 08:09

U dijelovima dnevnika koji su sada dokaz, govori se o dva sastanka Mladića s predstavnicima bh. Hrvata

Sudsko vijeće u predmetu ‘Jadranko Prlić i ostali’ prihvatilo je dio navodnih dnevnika Ratka Mladića kao dokaz u ovom postupku. Ovo se dogodilo nakon što je Tužiteljstvo tražilo da se ponovno otvori dokazni postupak, što je sudsko vijeće i prihvatilo. Pojedini dijelovi Mladićeva dnevnika su odbačeni kao dokaz, ali su prihvaćeni dijelovi koji se odnose na sastanke Mladića s čelnicima Herceg Bosne.

Mađarska i Crna Gora

Kako neslužbeno doznajemo, od optuženih Hrvata na tim sastancima su sudjelovali su Jadranko Prlić, Bruno Stojić i Slobodan Praljak. - U tim dijelovima dnevnika spominju se dva sastanka. Jedan je održan u Mađarskoj, dok je drugi bio u Vodicama u Crnoj Gori. Spominju se Prlić, Praljak i Stojić, imena ostalih optuženih nema - rekao je naš izvor. Za sada je ostalo nepoznato što je bila tema tih sastanaka vodstva Hrvata u BiH i zapovjednika srpske vojske u BiH. Prema prvim procjenama stručnjaka, Mladićevi dnevnici ne bi trebali imati bitnijeg utjecaja na konačnu presudu u ovom slučaju, ali bi mogli značajno produžiti ovaj proces.

Reakcija obrane

Prlićeva obrana je već najavila da će zbog ovakvog razvoja situacije zatražiti ponovno otvaranje dokaznog postupka i s njihove strane jer oni također imaju niz dokumenata za koje bi željeli da u proces uđu kao dokazi. Još nije poznato hoće li sud odobriti ovaj zahtjev ako isti uopće bude poslan na adresu sudskog vijeća u ovom predmetu, ali ako je Tužiteljstvo imalo tu mogućnost, logično je da i obrana ima iste uvjete rada. Svi naši sugovornici ističu da je upitno mogu li Mladićevi dnevnici uopće biti dokaz na sudu jer se njihova autentičnost ne može potvrditi. - Prema sadašnjem stanju stvari, te je dnevnike mogao napisati bilo tko. Samo je jedna osoba koja može potvrditi njihovu autentičnost, a to je Ratko Mladić. Sve dok on ne bude u Haaškom sudu i potvrdi da su to zaista njegovi dnevnici, nad ovim dokazima je velik upitnik - zaključuje jedan od naših sugovornika. Ipak, izgleda da sudsko vijeće u predmetu ‘Prlić’ ima drukčije mišljenje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?