SLUŽBENA DUŽNOST

Mladiću određen odvjetnik, a u petak izlazi pred suca Orieja

ratko mladić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
Autori: mf/VLM, mvi/VLM
02.06.2011.
u 12:23

Beogradski odvjetnik Aleksandar Aleksić zastupat će Ratka Mladića tijekom prvog pojavljivanja pred sucem Haaškog tribunala

Beogradski odvjetnik Aleksandar Aleksić zastupat će Ratka Mladića tijekom prvog pojavljivanja pred sucem Haaškog tribunala sutra u 10 sati, objavili su beogradski mediji pozivajući se na priopćenje Tribunala.

Aleksić, kojega je postavio Haaški sud zato što Mladić još nije odredio tko će mu biti branitelj, zastupat će Mladića samo na izjašnjavanju o krivnji.

Aleksandar Aleksić trenutačno pred Haaškim tribunalom brani Stojana Župljanina, optuženog za zločine nad nesrbima u BiH 1992. godine, kada je bio šef policije u Banja Luci, a prije je pred Tribunalom zastupao bivšeg generala Vojske Jugoslavije Nebojšu Pavkovića, nepravomoćno osuđenog na 22 godine zatvora zbog zločina nad kosovskim Albancima 1999. Pavković je bio i u Vukovaru u završnim operacijama pa su branitelji Mitnice s njim pregovarali o predaji, a viđen je u blizini vukovarske bolnice. Televizijske kamere tada su snimile Šljivančanina kako viče na djelatnika Međunarodnog Crvenog križa koji ga je pitao što rade vojnici oko bolnice.

Prema pravilniku Tribunala, javlja RTS, Aleksić će posjetiti Mladića u pritvoru i s njim razgovarati o sadržaju optužnice. Mladić će se u sudnici pojaviti sutra u 10 sati, a ispitivat će ga sudac Alphons Orie koji će ga pozvati da se izjasni o krivnji.

Podsjetimo, sudac Orie predsjedao je vijećem koje je izreklo prvostupanjske presude generalima Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču. Sudac Orie istodobno sudi i Vojislavu Šešelju, Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?