NOVE KOALICIJE

Moguć ulazak SDP-a ili SDA u Vladu, HDZ-u jedan ministar

Željka Cvijanović
05.03.2013.
u 09:13

Cvijanović 
jučer razgovarala s predstavnicima Socijalističke partije i DNS-a

Mandatarka za sastav Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je jučer s predsjednikom Socijalističke partije Petrom Đokićem o svojim prioritetima u budućem radu. Ova stranka će vjerojatno ostaviti isti ministarski sastav u novoj vladi, jednako kao i Demokratski narodni savez.

Bošnjačko mjesto

“Još se trebaju obaviti izvjesne konzultacije, iako mislim da će imena o kojima je mandatarka do sada govorila ostati i u konačnom izboru Vlade, što smo mi podržali”, rekao je Đokić nakon susreta. On je dodao da će SP podržati mandatara i ako procijeni da ima potrebe za dodatnim promjenama u vezi s imenom i pozicijama koje je do sada spominjala. Prema njegovim riječima, mandatarka je kao prioritet u budućem radu Vlade posebno naglasila, između ostalog, pitanje ekonomskog rasta kroz potporu novom zapošljavanju. Po dostupnim informacijama, SNSD je uputio određene ponude SDP-u, odnosno SDA-u za ulazak u novu vladu Republike Srpske za popunjavanje jednog bošnjačkog ministarskog mjesta. Kako sada stvari stoje, SDA je bliža ispuniti zahtjeve SNSD-a.

Velika očekivanja

Izvršni tajnik SNSD-a Rajko Vasić nije potvrdio ni demantirao te navode ističući da i SNSD samostalno može popuniti ovu poziciju. 
- Pozicija jednog bošnjačkog ministra može se riješiti kroz SNSD, ali i ove dvije stranke. Tu je pitanje jedne političke trgovine i programskih usklađenosti. Uslijedit će razgovori oko toga. Tu situacija nije definitivna ni čista s HDZ-om gdje smo rekli da će ta stranka imati svoga ministra, rekao je Vasić za Večernjak. Po njegovim riječima glavna zadaća nove vlasti je učvrstiti poziciju RS-a u pogledu ekonomskih rezultata.

- Ono što se očekuje od Vlade Željke Cvijanović je da se stvori kompaktan tim, dodao je Vasić. On je najavio pokretanje mjera za socijalnu stabilnost, liberalizaciju tržišta, zapošljavanja i rasta plaća, bolju vezu s vlastima RS-a u Sarajevu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?