Željko Komšić:

Mogući socijalni nemiri koji će prerasti u političko nasilje u BiH

Željko Komšić
Zvonimir Čorić
04.05.2010.
u 12:12

Komšić smatra da su u BiH mogući socijalni nemiri koji vrlo lako mogu prerasti u neku vrstu politički motiviranog nasilja

- U Bosni i Hercegovini su mogući socijalni nemiri koji, prema mome mišljenju, vrlo lako mogu prerasti u neku vrstu politički motiviranog nasilja, kazao je u izjavi za medije član Predsjedništva BiH Željko Komšić. Govoreći pak o istanbulskoj deklaraciji koja je nedavno prezentirana javnosti, član Predsjedništva BiH Željko Komšić je rekao kako je znao za ovaj dokument jer ga je predsjedatelj Predsjedništva BiH Haris Silajdžić pozvao da ga upozna s njezinim sadržajem. - Nakon toga se otvorila i rasprava o posjetu svih članova bh. Predsjedništva Beogradu. Predsjedatelju Predsjedništva BiH Harisu Silajdžiću sam rekao da prenese srbijanskom predsjedniku Borisu Tadiću da nemam ništa protiv toga, ali da očekujem gestu dobre volje Srbije - Ilija Jurišić i Ejup Ganić u BiH, rekao je Komšić za medije.

Također, ustvrdio je da su odnosi u Predsjedništvu BiH mnogo bolji nego što se stječe dojam kada se prate medijski istupi njegovih članova. Govoreći o stand-by aranžmanu BiH s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), Komšić je objasnio da je on neustavan i nezakonit i da je Fiskalno vijeće BiH prekršilo Ustav BiH. - Ne postoji odluka ustavnom ovlaštenog tijela da se uopće krene u pregovore s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF). U cijeloj njegovoj realizaciji ne postoji niti jedna odluka koja bi trebala postojati po Ustavu BiH, pa da bi to proizvodilo djelovanje, naglasio je Željko Komšić.

Ključne riječi

Komentara 1

14
14words
12:47 04.05.2010.

Pa upravo ti koji si ukrao hrvatima mjesto u predsjedništvu jedan si od uzroka tog nezadovoljstva.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?