Robin Hood

Mostarac među oskarovcima

Robin Hood
Ridley Scott
20.05.2010.
u 14:54

Velibor Topić iskoristio je iskustvo jahanja i mačevanja te je, umjesto male role, dobio veću

I dok filmski spektakl redatelja Ridleyja Scotta “Robin Hood” s Russellom Croweom u naslovnoj ulozi već prvog vikenda zarađuje više od 111 milijuna, javnosti je malo poznato da u filmu ulogu ima i glumac iz Mostara Velibor Topić. Nakon “Kraljevstva nebeskog”, ovo je Topiću drugi film koji režira proslavljeni britanski redatelj. Kako je došlo do uloge u ovom povijesnom spektaklu snimljenom za 214 milijuna dolara?

- Prošle godine na kućnu adresu u Londonu stigla mi je kuverta sa scenarijem za film “Nottingham”, kako se taj film trebao zvati u početku. U razgovoru s kolegom i prijateljem oscarovcem Johnom Mathiesonom, koji je radio fotografiju za film, rečeno mi je da Ridley radi novi film i da mi je pripala manja uloga – govori Topić.

No, spletom okolnosti od malene role Velibor je dobio veću. Iskoristio je iskustvo jahanja i mačevanja stečeno na snimanju filma “Kraljevstvo nebesko”.

- Na jednom sastanku Ridley je u šali kazao: “Veliboru ću poštedjeti život, neću ga ubiti odmah na početku”, i tako sam dobio veću ulogu - negativca Belvedera. San svakoga glumca je raditi s Ridleyjem Scottom. Samo snimanje je nešto neviđeno. Takav set ne pamte ni velike zvijezde. Prikolice u kojima se bez problema može živjeti, zvijezde poput Russella Crowea i Cate Blanchett, tisuće statista... To je vrijedilo doživjeti – dočarava Topić.

Film je Velibor vidio tek nedavno. - Svidio mi se premda je, ne znam zbog čega, izbačena jedna scena u kojoj se borim s Russellom, ali nema veze. Vidi se da je uradak vizualno savršen. O zvijezdama ima riječi hvale.

– Mnogi će za Russella Crowa reći da je nabusit, ali mi se svidio. On je sličan nama Hercegovcima, iskren je i reći će vam u lice sve što ga smeta. Iskreno, svidio mi se, kao uostalom i Cate Blanchet, prva je prišla da bi me upoznala – dodaje Topić. Ispred Topića je još puno uloga. Završio je snimanje filma “London bulevard” s Colinom Farrellom, u glavnoj ulozi. No, za njega je ipak najvažnija uloga oca dvogodišnjem sinčiću.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije