OTKRIĆE

Mostarac nakon 14 god. našao ukradeni kombi

kombi
VL FOTO
16.02.2011.
u 09:29

Narančasti kombi je nestao prije 14 godina ispred obiteljske kuće u mostarskom naselju Rodoč

 Punih 14 godina trebalo je jednom Mostarcu da dođe do svoga kombija narančaste boje koji mu je ukraden ispred obiteljske kuće u Rodoču. Otuđeni kombi mu je gotovo čitavo vrijeme bio udaljen 130 kilometara, jer se najposlije ispostavilo da je ‘uredno’ registriran u Sarajevu.

Naime, tek uvođenjem jedinstvene baze podataka za registrirana vozila na razini čitave BiH, dovoljno je bilo ukucati broj šasije i da se karte jednostavno otvore. Ispostavilo se da se otuđeni kombi nalazi na Palama, i to u vlasništvu poduzeća za proizvodnju karniša, kao i to da ‘sadašnji korisnik’ ima validan kupoprodajni ugovor sačinjen prije deset godina.

Tako je, kao i u pokeru, ostala još samo jedna karta zatvorena, a ona bi trebala i otkriti koji je Sarajlija zapravo bio ‘prvi vlasnik’, onaj koji je preko lažnog bjanko papira iz 1986. godine registrirao sporno vozilo na svoje ime. Klupko bi se mogao odmotati i do počinitelja koji je odvaljivanjem brave za mraka došao do plijena vrijednog 14.000 maraka.

- U to je vrijeme postojala divlja tržnica automobila u Berkovićima kod Stoca pa je kombi najvjerojatnije tamo i ‘utopljen’. Dovoljno je bilo prijeći enitetsku granicu pa da mu se izgubi svaki trag.

Nije bilo jedinstvene baze podataka te su kradljivci, na osnovi lažnog prijeratnog bjanko papira, nesmetano prijavili i registrirali vozilo u Sarajevu.

Inače, kombi je uvezen 1993. godine iz Njemačke, a prikazano je da je to učinjeno sedam godina ranije - navode iz Policijske uprave Mostar, koji trenutačno s kolegama iz Sarajeva slažu posljednje kocke mozaika jedne davne krađe.

- Vlasnik nije zaboravio načinjenu štetu pa nam se nakon toliko godina ponovno obratio sa zahtjevom o provjeri u jedinstvenoj bazi podataka. Iako smo u početku bili rezervirani na tu ideju, ipak se dogodilo ono čemu smo se najmanje nadali.

Kombi je ubrzo vraćen, i to u jako dobrom stanju. Sada vjerujemo da ima još ovakvih slučajeva pa pozivamo sve istovjetno oštećene građane da nam se obrate. Tko zna, možda se i njima posreći - zaključuju u Policijskoj upravi Mostar.

Ključne riječi

Komentara 1

ZD
zdena
22:14 21.02.2011.

Čestitam gospodinu koji je pronašao svoj auto.Ja sam imao krađu u vrijednosti oko 3.000 KM prije sedam godina (dvije motorne pile,Stihl kosilica,računalo), dao sam policiji serijske brojeve od motornih pila,i još ništa.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije