One pišu povijest


Mostarke pokazale da su bolje od Makedonki

Zrinjski rukomet
11.02.2013.
u 11:24

Prvu utakmicu plemkinje su dobile s 12 poena razlike, to je bilo nedostižno

Uzvratna utakmica osmine finala Challenge kupa bila je mnogo neizvjesnija nego prva, kada su rukometašice mostarskog Zrinjskog naprosto pregazile gošće iz Kumanova i na kraju slavile više nego uvjerljivim rezultatom 30:18. Tih dvanaest pogodaka razlike umnogome je utjecalo i na posjet gledatelja, na prvoj utakmici dvorana Bijeli brijeg je bila prepuna, dok se na drugoj okupilo oko 300 najvjernijih navijača mostarskog Zrinjskog.

Izjednačena igra

Ipak, podrške plemkinjama nije nedostajalo, tijekom cijele utakmice navijači nisu štedjeli grla kako bi svojim ljubimcima doli onaj dodatni impuls i snagu da i ovaj meč pobijede. Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj borbi, rezultat je tijekom cijelog poluvremena bio “tijesan”. Ipak, nešto bolje bile su domaće rukometašice koje su na odmor uspjele otići sa dva pogotka prednosti (17:15). Najbolja rukometašica Zrinjskog Ivana Mlakić u prvom je poluvremenu napravila dosta grešaka, je li u pitanju bio samo loš dan, ili je ozljeda uzela svoj danak, to će se saznati vrlo brzo. U redovima Zrinjskog u prvom poluvremenu najviše se isticala Andrea Prusina koja je bila i najbolji strijelac (6 pogodaka), dok su Makedonke, mora se priznati, u odnosu na prvu utakmicu pokazale sasvim drugo lice.

Nisu slučajno u 1/8 finala

Greške koje su pravile tijekom prvog susreta nisu se ponavljale u uzvratu, zaigrale su čvršće i organiziranije, te pokazale Mostarkama kako ipak nisu slučajno došle do osmine finala ovoga natjecanja. U redovima Kumanova isticala se Monika Ristovska koja je bila nerješiva zagonetka za obranu Zrinjskog. Igra gol za gol nastavila se i u drugom poluvremenu, te je susret bio riješen svake neizvjesnosti. Iako su u odnosu na dan prije Mostarke odigrale znatno lošije, pa na kraju i izgubile (29:31), može se reći kako su i više nego zasluženo prošle među osam najboljih.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije