el classico, ponedjeljak 21.00

Mou ukrotio Ronalda, neće Messija

'Barcelonas\' Lionel Messi. Photo: Press Association/Pixsell'
'Nigel FrenchPress Association/Pi'
28.11.2010.
u 08:57

Mourinho je sredio Real, i premda je Barcelona najbolja svjetska momčad, Madriđani nikada nisu bili bliže osvajanju boda ili pobjede, kaže Krešić

Za Barcelonu i Real igrali su velikani poput Maradone, Cruijffa, Zidanea, Ronalda, Romarija, Ronaldinha, Stoičkova, Hagija, Butragena, Huga Sancheza..., no nikada se u isto vrijeme nisu sudarila dva najbolja svjetska nogometaša današnjice - Lionel Messi i Cristiano Ronaldo.

Obojica su već postigla pojedinačni maksimum u karijeri: vlasnici su nagrada za najboljeg svjetskog nogometaša u Fifinu izboru. Dakle, govorimo o dva najbolja svjetska nogometaša, dva igrača koja već danas imaju svoje mjesto u idealnih 11 u nogometu svih vremena koja će se još jednom nogometno nadmetati 29. studenoga u 21 sat.

Vječno je pitanje tko je bolji, Messi ili Ronaldo?

Narod uz Argentinca

Čitatelji Marce ovog su tjedna dugo, dugo vagali. I vjerojatno nikada nije rezultat bio tako neizvjestan. Za Messija je glasalo 51.5 posto, za Ronalda 48.5. Dakle, omaleni je Argentinac u neznatnoj prednosti. I doista je razlika mala, riječ je o dva igrača koji vuku dvije najveće svjetske momčadi, dva igrača koji su svojim pogocima uglavnom rješavali sve ovogodišnje dvoboje dvaju najvećih španjolskih klubova u nacionalnom prvenstvu. Sergij Krešić dugo je godina bio trener u Španjolskoj, a ovih dana kao i cijeli svijet konzumira sve što se govori i piše o najvećem nogometnom sudaru u povijesti.

- Imam dugogodišnje nogometno iskustvo, sjećam se velikih momčadi u povijesti nogometa, ali nikada nisam vidio dvije tako dobre momčadi kao što su danas Real i Barcelona. Danas imaju i dva po meni ponajbolja svjetska trenera i zbog svega toga usudim se to reći.

El Clasico je magnet za sve koji vole, ali i koji rade u nogometu. El Clasico su danas prije svih Lionel Messi i Cristiano Ronaldo. Da kojim slučajem možete biti trener dvojice velikana, koga biste izabrali?

Lionel atraktivniji

- Uh, to me nikad nitko nije pitao. Kada bih mogao takvo što izabrati, odlučio bih se za Lionela Messija.

Možete li objasniti?

- Messi je po meni onaj vrhunac, nešto najbolje i najfinije u nogometu. Taj Argentinac je briljantan na malom i na velikom prostoru. Njegova je kontrola lopte zapravo savršena, čini mi se da je loptom tako mogao baratati Maradona.

A Ronaldo?

- Nije tako dobar na malom prostoru. Ako baš želite, estetski je Messi blizu savršenstva. Obojica postižu gotovo isti broj pogodaka, dakle za svoje su momčadi presudni.

Krešić danas vidi jednog malo drukčijeg Ronalda:

- Kao prvo Cristiano puno manje priča na travnjaku, a puno više igra obavezno. Dakle, Jose Mourinho uspio je ukrotiti njegov temperament te su svi profitirali.

Može li Mourinho ukrotiti Messija?

- U posljednje četiri utakmice Barca je slavila, no danas je čini mi se Real bliže osvajanju boda ili pobjede više nego ikad. No, Mourinho u taktičkom i nogometnom smislu neće moći zaustaviti Lionela Messija. To je jednostavno nemoguće - zaključio je Krešić.

Plejboj Ronaldo prihvatio izvanbračnog sina, Messi dugo živi s djevojkom Raguzom

- Za sve gledateljice večeras imamo jednu poslasticu. Eto, pogledajte torzo Cristiana Ronalda - rekla je voditeljica dnevnika jedne hrvatske komercijalne televizije dok je slika pokazala Realova napadača koji je skinuo dres i krenuo u svlačionicu.

Odavno Cristiano Ronaldo, najvredniji eksponat u Realovoj slavnoj riznici, nije samo sjajan pucač slobodnih udaraca, dribler i majstor centaršuta.

Ni jedan gol, akcija, ili eksces nije provukao toliko pozornosti svjetskih medija koliko spoznaja da je Ronaldo platio izvjesnoj konobarici iz Los Angelesa, te majci svoga djeteta, 13 milijuna eura te uzeo skrbništvo nad dječakom kojeg je nazvao Cristiano Ronaldo Junior. Njega čuvaju Ronaldova mama i sestra. Cristiana je to malo smirilo, nema više ludih provoda, a trenutačno je u vezi s Irinom Shayk.

Lionel Messi kao dječak imao je zdravstvenih problema (slabije se razvijao i rastao) i potpuna je suprotnost ljepuškastom Ronaldu. Naime, nije ljubitelj “slatkog života”, ne voli provode, ne voli se ni pokazivati previše u javnosti. Ne voli dijeliti svoju privatnost, vjeran je samo svojoj djevojci Antoneli Raguzo koju je upoznao još kao tinejdžer u svom Rosariju u Argentini.

Tako će se svojevrsni anđeo i vrag još jednom sresti u ponedjeljak navečer.

Na pobjedu Barce koeficijent 2.05, na Real 3.10

Nogometaši Barcelone umjereni su favoriti na svim svjetskim kladionicama. Za pobjedu Barce koeficijent je 2.05, dok je na slavlje Real Madrida koeficijent 3.10. Za remi je koeficijent 3.7.

Koeficijent da će Lionel Messi postići pogodak je 1.9, a na Cristiana Ronalda koeficijent je 2.10.

Mourinho: Wengeru, ne petljaj se u naša posla

Jose Mourinho žestoko je odgovorio Arseneu Wengeru na izjavu da bi trebalo kazniti Real jer je Portugalac nagovorio Ramosa i Alonsa do dobiju crveni karton:

– Wengeru, ne petljaj se u Real, radije objasni navijačima zašto već pet sezona ne osvajaš trofeje.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije