Barcelona nakon 197 dana ponovno prva

Mourinho: Kada izgubiš, ne treba plakati nego pokazati želju za treninzima

mourinho
AFP
30.11.2010.
u 09:46

Ova pobjeda vrijedi samo tri boda, ali način na koji smo do nje došli svima je pričinilo veliko zadovoljstvo. To daje smisao našem radu - istaknuo je trener Barcelone Josep Gurdiola nakon trijumfa njegove momčadi protiv Reala (5:0)

- Utakmica i rezultat ne pokazuju pravu razliku između te dvije momčadi. Real je vrlo dobar sastav, a to su potvrdili ovosezonskim rezultatima. Na Nou Camp došli su bez poraza i kao vodeća momčad prvenstva - podvlači Guardiola, čija je momčad nakon 197 dana ponovno prva na tablici španjolskog prvenstva.

Barcelonini igrači imali su 684 dodavanja, a 89 posto tih dodavanja bilo je točno. Za razliku od domaćina, Realovi igrači bili su mnogo manje aktivni, a najviše govori podatak da su loptu pokušali dodati 331 put, uz 74 posto uspješnosti. Kada se podaci za obje momčadi pretvore u brojeve, onda to izgleda ovako: Barcelona je imala 609 točnih dodavanja, dok je Real imao 225 uspješnih dodavanja.

- Svi moji igrači igrali su dobro i tu je nastala razlika - naglasio je trener Barcelone te dodao da ovu veliku pobjedu posvećuje nekadašnjim trenerima katalonskog kluba Carlesu Rexachu i Johanu Cruyffu.

Domaća je momčad uputila petnaest udaraca prema vrataru Ikera Casillasa, od toga je šest išlo u okvir. Igrači kraljevskog kluba uputili su prema vratima Victora Valdesa pet udaraca, a dva su išla u okvir koje je Barcelonin čuvar mreže uspješno obranio.

- Izgubili smo u utakmici u kojoj nismo imali nikakve šanse pobijediti. Jedna je momčad iskoristila sav svoj potencijal, dok je druga igrala vrlo loše. Kada izgubiš s četiri ili pet golova razlike, ne treba plakati, nego pokazati želju za treninzima, radom i pobjedom u sljedećoj utakmici - kazao je Realov trener Jose Mourinho, koji je nakon utakmice svojim igračima zabranio da daju izjave novinarima. Španjolski mediji nazvali su ih bijelim kukavicama.

Treneru Barcelone Josepu Guardioli to je peta trenerska pobjede na klupi katalonske momčadi u isto toliko utakmica El Clasica.

- Danas nema momčadi na svijetu koja zabavlja ljude poput nas - ističe Pep.

Zanimljivo, Pep niti kao igrač nikada nije izgubio u španjolskom derbiju. Igrao je za Barcelonu u sedam derbija, pet puta je njegova momčad pobijedila, a dva su susreta završila remijima. Ovo je i prvi poraz Josea Mourinha na Realovoj klupi, a osim toga i najuvjerljiviji u njegovoj trenerskoj karijeri.

- Više od ovoga se ne može tražiti. Igrali smo dobro i uživali u utakmici. Sasvim smo nadigrali Real - kazao je David Villa, dvostruki Barcelonin strijelac.

U samoj završnici utakmice Sergio Ramos oštro je s leđa srušio Messija. Svi su pritrčali, a pravdu je tražio i Carlos Puyol. Ramos ga je rukom pogodio u lice za što je kažnjen crvenim kartonom. Puyol mu nije zamjerio:

- To sam već zaboravio. Šta se dogodi na terenu, tamo i ostaje. Sergio je moj dobar prijatelj, a takvih imam nekoliko u Realovoj svlačionici - objasnio je Puyol.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije