Pismo Inzku

Murat Ćorić svojevoljno sazvao sjednicu Gradskog vijeća

Slađan Bevanda
29.01.2013.
u 16:06

Gospodin Murat Ćorić je sjednicu Gradskoga vijeća sazvao samovoljno bez konsultiranja s gospodom Danijelom Vidovićem i Slađanom Gotovac protivno Poslovniku Gradskoga vijeća, navodi se u pismu

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar, Slađan Bevanda uputio je pismo Visokom predstavniku u BiH Valentinu Inzku povosom ponovnog sazivanja sjednice Gradskog vijeća Mostara, koju je za 30. siječnja zakazao Murat Ćorić.

\"Obraćamo Vam se u povodu ponovnog sazivanja sjednice Gradskoga vijeća Mostara za srijedu, 30. siječnja 2013. godine od strane gospodina Murata Ćorića. Podsjećamo, da je Središnje izborno povjerenstvo (SIP BiH) u svom “Odgovoru na upit“ od 29. listopada 2012. godine izrijekom kazalo da je mandat gradskih vijećnika u Gradskom vijeću Grada Mostara istječe 4. studenoga 2012. godine. Također podsjećamo da ste Vi u svom obraćanju bivšim gradskim vijećnicima istaknuli kako je “Veoma neobično da jedno parlamentarno tijelo samo sebi dodijeli nadležnosti i jednostrano produži vlastiti mandat. Istodobno ste zatražili da Gradsko vijeće kao tijelo, kao i njegovi pojedinačni članovi ne poduzimaju nikakve korake koji bi na bilo koji način podrazumijevali da su mandati vijećnika i nadalje na snazi.

Temeljem preporuke SIP - a BiH i Vašeg stava, Gradsko vijeće Mostara je zatražilo očitovanje od Parlamentarne skupštine BiH  o statusu gradskih vijećnika i Gradskoga vijeća koje još uvijek nije pristiglo. Gospodin Murat Ćorić je sjednicu Gradskoga vijeća sazvao samovoljno bez konsultiranja s gospodom Danijelom Vidovićem i Slađanom Gotovac protivno Poslovniku Gradskoga vijeća. Svaka odluka Gradskoga vijeća Mostara u nelegalnom sazivu je pravno upitna, podložna daljnjim zakonskim koracima i stvara dodatnu konfuziju u funkcioniranju Gradske uprave. Ne smijemo zaboraviti da je Gradski odbor HDZBIH Mostar predlagao u više navrata donošenje proračuna Grada Mostara za 2013. godinu tijekom legalnog mandata Gradskog vijeća u sazivu 2008. – 2012. godina o čemu je i OHR više puta upoznat, a zašto nije bilo političke volje SDA. 

Na koncu, poštovani gospodine Inzko, Gradski odbor HDZBIH Mostar smatra da se glede daljnjeg funkcioniranja grada u financijskom smislu trebaju iskoristiti već poznati  i primjenjivani zakonski mehanizmi, a ne politikantstvom obojene i samovoljno sazvane, te upitno pravno valjane sjednice određene  interesne skupine pod patronatom jedne političke opcije koja uporno opstruira pregovore o provedbi odluke Ustavnoga suda BiH.\", navodi se u Visokom predstavniku u BiH, Valentinu Inzku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?