Mostar

Na aerodromu u proteklih osam mjeseci preko 55. 000 putnika

Zračna luka
13.09.2012.
u 15:50

Prošlogodišnji promet od oko 37.000 putnika ove godine je premašen

U Međunarodnoj Zračnoj luci-Aerodrom Mostar zahvaljujući i izuzetnom zalaganju uposlenih, prošlogodišnji promet od oko 37.000 putnika, ove godine je premašen i u proteklih 8 mjeseci iznosi preko 55.000 putnika.

Zračna luka Mostar jedan je od partnera u Projektu Adriatic IPA CBC-AIR.NET. Projekt je sufinanciran od strane EU i ima za cilj povezivanje i uspostavu trajne mreže među jadranskim regionalnim zračnim lukama za razvoj novih usluga zračnog prometa orijentiranog na potporu gospodarskih odnosa i turistički napredak. U tom smislu je prepoznat potencijal mostarske Zračne luke za razvoj religijskog turizma i turizma uopće, a samim tim i njen značaj u zračnom prometu i privrednom razvoju regije. Porast prometa putnika s druge strane zahtijeva neodložna ulaganja za izgradnju novih i uređenje postojećih kapaciteta. Aerodromska zgrada (terminali, prijem putnika i prtljage, i dr.) zahtijeva značajna ulaganja kako bi se moglo odgovoriti na povećanje prometa putnika, priopćili su iz Međunarodne zračne luke Mostar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?