Mostar

Na audiciju za film “Obrana i zaštita” prijavilo se 500 kandidata

obrana
Bljesak.info
05.03.2012.
u 11:13

Prvotna ideja bila je da se radi o budućem Mostaru, 2020. godine, ali je na kraju pala odluka odraditi film u sadašnjosti

U vremenu kada podjele nadvladavaju jedinstvo, film “Obrana i zaštita” pokazat će je li zajedništvo moćnije od razdvajanja. Radnja je smještena u današnji Mostar. U početku je bilo najavljeno da će se radnja odvijati u 2020., no ipak se odustalo od početne namjere.

Statisti

- Odlučili smo odraditi film u sadašnjosti. Film priča o podijeljenom gradu, a u žiži zbivanja je Hrvat Slavko kojemu umire prijatelj na istočnoj strani grada. Slavko dvoji o odlasku na sahranu prijatelju strahujući da će mu propasti mirovina, kaže koproducent filma Tomislav Bubalo. Na audiciju se prijavilo oko 500 kandidata, što je premašilo sva očekivanja. - Kroz sljedećih od 10 do 15 dana vidjeti ćemo tko će statirati u filmu ili možda dobiti neku manju ulogu. Snimanje će trajati nešto više od mjesec dana. Filmska ekipa ima oko 50 ljudi, a još kad im se pridruži od 100 do 150 statista, to će biti jedna respektabilna brojka. Jedna scena bit će snimljena i u Čapljini, što će trajati oko dva dana.

Filmska ekipa

- Radnju smo smjestili u Mostar kako bi sve bilo realističnije. Glavnu mušku ulogu igra Bogdan Diklić, a glavnu žensku Nada Đurevska. Glumit će i Mario Knezović, Miro Barnjak, Gogo Bogdan... Bubalo nam je još otkrio da se film radi u hrvatskoj i bh. koprodukciji, a glavna produkcija je Spiritus movens iz Zagreba. Redatelj je rodom iz Mostara, a s prebivalištem u Zagrebu Bobo Jelčić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?