Put dobrote

Na dvije donatorske večeri u Š. Brijegu prikupljeno 22.000 KM

putdobrote
VL FOTO
15.01.2012.
u 12:52

Široki Brijeg kao domaćin ove večeri dobrote izabran je i zato što Širokobriježanka Nives Skoko 8. veljače odlazi na dvomjesečno volontiranje u daleku Keniju

Na donatorskoj večeri “Put dobrote” za siromašnu djecu u Keniji, održanoj u širokobriješkom restoranu Lavanda, okupilo se oko 120 ljudi dobra srca iz čitave Hercegovine, koji su svojim prilozima pomogli bolesnoj i napuštenoj djeci u sirotištu “Mali dom” u župi sv. Franje Lower Subukija.

Dokumentarni film

Nazočnima je prvo prikazan dokumentarni film “Put dobrote - fra Miro Babić među Kenijcima”, redatelja Jakova Sedlara po scenariju novinarke Anite Malenice, koji na najslikovitiji način govori o humanitarnom radu našeg najmlađeg misionara u Africi. Film je krajem prošle godine prikazan na humanitarnim večerima u Zagrebu i Širokom Brijegu, na kojima je prikupljeno ukupno više od 40.000 KM - u Zagrebu 13.000 eura, u Širokom 15.000 KM. Donatorska večer u Širokom Brijegu organizirana je na poticaj pojedinaca koji su prepoznali potrebe siromašne, bolesne i napuštene kenijske djece te pomogli njihovo liječenje i školovanje. Tom prigodom prikupljeno je oko sedam tisuća KM. Udruga “Inicijativa za Široki Brijeg” donirala je sliku Mirjane Soldo. Ukupno je u dvije humanitarne večeri u Širokom Brijegu prikupljeno 22.000 KM.

Za donatore je priređen i švedski stol, a u zabavnom dijelu programa nastupile su Tina Bilać i Ana Galić. Široki Brijeg kao domaćin ove večeri dobrote izabran je i iz razloga što Širokobriježanka Nives Skoko 8. veljače odlazi na dvomjesečno volontiranje u župu sv. Franjo u Subukiju, a s njom u daleku Keniju ide i Zagrepčanka Valerija Povalec. Nives se zahvalila svima koji su na bilo koji način podržali dvije širokobriješke večeri dobrote i humanosti.

Pomozite i vi

Svi koji žele pomoći bolesnoj i napuštenoj djeci u župi sv. Franje u Keniji mogu se javiti na e-mail misijadobrote@gmail.com. Tomislavgrađanka Dražana Perković, tajnica udruge “Kap ljubavi”, već je otputovala na petomjesečno volontiranje kod fra Mire Babića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?