AFERA

Na “međugorskoj vodi” u Italiji se bogatili prevaranti

međugorje (1)
Vanja Moskaljov
22.02.2012.
u 11:08

Liječnici i prodavači lažne vode iz Međugorja, Lourdesa, Fatime imali imovinu 3 mil. eura

Više od tri milijuna eura, procjenjuje se, vrijednost je blokirane imovine u vlasništvu nedavno uhićenih prevranata - preprodavača Bijele svjetlosti, koji su u Anconi, Milanu, Veneciji, Bariju... teško oboljelim pacijentima prodavali običnu vodu iz slavine tvrdeći da je to čudotvorni lijek, voda sa svetih izvora s marijanskih hodočašća, poput Međugorja, Lourdesa i Fatime.

Istraga se proširuje

Uhićenu skupinu od čak 39 liječnika i preprodavača “čudotvorne vode” vodila je 71-godišnja umorovljena biologinja Enza Maria Ciccolo, a istraga se ovih dana, prema tvrdnjama talijanskih medija, proširila na još desetak gradova jer postoje informacije da su i u njima varani teški bolesnici. Uhićenici su vrebali na kronične i teško oboljele bolesnike, obećavajući im izlječenje od najrazličitijih bolesti njihovom čudesnom vodom, koju su morali platiti po cijeni od 200 eura. Dobro organizirana skupina koja je prevarila na stotine bolesnika, osmislila je i dobru marketinšku kampanju za prodaju svojih “čudotvornih napitaka”. Primjerice, za vodu koju su punili iz česme a prodavali je pod oznakom “Voda iz Međugorja”, tvrdili su kako se radi o “strukturalnom i osnažujućem” napitku koji liječi mnoge bolesti, a posebice je dobra za liječenje bolova u “leđima i kralješnici”. Ključ svega navodno leži u principu “beskonačne reprodukcije”, kojega je gđa Ciccolo otkrila 1990. godine. Tvrdili su kako je devet kapljica lurdske vode u litri obične dovoljno da se u potpunosti prenesu ljekovita svojstva te svete vode na ovu običnu.

Oglasila se biologinja

Tako, vidite, ona ne prodaje običnu vodu iz slavine, ona je toj vodi prenijela čudesna ljekovita svojstva! Zbog velike policijske akcije, iz pritvora se oglasila i uhićena biologinja Ciccolo.

U otvorenom pismu tvrdi da nikad nije izravno prodavala Bijelu svjetlost, niti je ikad navodila ljekovita svojstva vode. Talijanski tužitelji tvrde kako je iščitavanjem internetskih stranica, jasno da njene tvrdnje nisu istinite.

Jedina olakotna okolnost jest da je svoju vodu (naslovna slika) gđa Ciccolo prodavala po 25 eura, a ne po 200. S tim da je navodno sama voda besplatna, a naplaćuje se rad, pakiranje i poštarina. Uhićeni prevaranti su čak planirali organizirati škole i seminare koje su trebali pohađati budući “hidrofrekvencijski tehnički operateri”, Iskoristili su lakovjernost i očaj oko 500 ljudi koji su patili od neizlječivih bolesti, dok su pojedini “pacijenti” prelazili veliku udaljenost radi posjeta njihovoj “klinici”. Kupcima su govorili da tri puta dnevno uzimaju po nekoliko kapi i uvjeravali su ih da će biti izliječeni od bolesti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?