Prosvjed upozorenja

Na prosvjedu u Sarajevu očekuju do deset tisuća radnika

Sarajevo
reuters
22.05.2012.
u 14:25

Cilj prosvjeda je ukazati na težak položaj radničke klase

Na prosvjedu upozorenja Saveza samostalnih sindikata BiH, koji će biti održan 26. svibnja ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH u Sarajevu, očekuje se između sedam i deset tisuća radnika, kazao je danas Feni predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Ismet Bajramović. Po njegovim riječima, prosvjed će započeti u 12 sati ispred zgrade Parlamenta, nakon čega će se radnička povorka uputiti prema zgradi Vlade FBiH, a cilj je ukazati na težak ekonomsko-socijalni položaj radničke klase u FBiH.

Bajramović danas u Tuzli razgovara sa županijskim sindikalnim rukovodstvom o spomenutom prosvjedu i određenim pripremama, a jučer je, tim povodom, boravio u Bihaću, dok će sutra posjetiti Zenicu. Bajramović je dodao kako će predstavnici sindikata tijekom prosvjeda upozorenja uputiti svoje zahtjeve vezane za zakonske projekte koji trebaju da se donesu. On je istaknuo kako Savez samostalnih sindikata želi skrenuti pozornost i na to da se brojka od 46 posto nezaposlenih može dosta smanjiti ako se smanji rad 'na crno' koji je u BiH zastupljen više od 28 posto.

Predsjednik Sindikata BiH najavio je prije nekoliko dana da se zahtjevi Sindikata odnose na izmjene Zakona o štrajku, Zakona o radu, Zakona o zaštiti na radu, Zakona o povezivanju radnog staža, Zakona o prekršajima, pa sve do zakona o koncesijama i šumama. Bit će ukazano i na potrebu provedbe zakona koji je u fazi usvajanja, a to je zakon o autocesti, koji bi, kako ističe Bajramović, konačno trebao otvoriti radove i time osigurati veliki broj radnih mjesta.

"Želimo pokazati da Sindikat može voditi socijalni dijalog i na ovaj način, da Sindikat ima svoje članstvo i da je živ", rekao je predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Ismet Bajramović.

Komentara 1

PK
Prijava_Korisnika
23:42 22.05.2012.

Pa svakom normalnom je jasno da tzv BiH ne treba rusiti ni iznutra ni izvana, ona ce se sama od sebe urusiti, muslimanski radnici ce krenuti rusiti vlast u Sarajevu, a RS i hercegbosna ce se komotno odcijepiti i proglasiti nezavisnost, samo treba jos par godina odrzati ovakvo stanje kakvo je sad u BiH, a tesko da postoje izgledi da se nabolje promjeni sve da nista i ne cinimo protiv te tzv drzave

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?