Nakon pet setova

Nadal nakon drame izbacio Đokovića i prošao u finale!

nadal
Big Pictures/Pixsell
07.06.2013.
u 17:56

U sjajnom meču punom preokreta Nadal je slavio sa 6:4, 3:6, 6:1, 6:7 i 9:7 nakon četiri sata i 40 minuta igre.

Rafael Nadal je prvi finalist Roland Garrosa! Španjolac je svladao Novaka Đokovića sa 6:4, 3:6, 6:1, 6:7 i 9:7. U sjajnom meču punom preokreta Nadal je imao više koncentracije i slavio nakon četiri sata i 40 minuta igre.

Nadalu je jedan "break" bio dovoljan za osvajanje prvog seta. U drugom je uzvratio Đoković i sa 6:3 izjednačio na 1:1. Srpski tenisač najmanji je otpor pružio u trećem setu. Nadal je kod 1:0 uzeo break protivniku, a Đokovićeva igra je nakon toga drastično pala i Španjolac je lagano osvojio set.

No, Đoković se nakon toga probudio i uspio se izvući iz teške situacije. Nadal je u trećem setu imao 6:5 i servirao je za meč, ali se srpski tenisač spasio. Meč je otišao u tie-break u kojem je Đoković slavio sa 7:3.

Đoković je na početku petog seta uzeo servis Nadalu i malo je igrača koji bi se nakon toga vratili. No, Nadal je kod 4:3 uspio vratiti izgubljeno i to u gemu u kojem je Đoković ostao bez poena jer je dirao mrežu.

Nakon toga su oba tenisača držala servis do 8:7. Nadal je tada uzeo servis prvom tenisaču svijeta i nakon velike borbe izborio finale Roland Garrosa. Bit će mu to osmo finale turnira kojeg je sedam puta osvojio i u kojem je upisao samo jedan poraz u čitavoj karijeri.

U drugom polufinalu igrat će Ferrer i Tsonga.

>> Đoković protiv Nadala u polufinalu Roland Garrosa!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije