Roland Garros

Nadal prestigao Borga sedmim naslovom na pariškoj zemlji

nadal
Big Pictures/Pixsell
11.06.2012.
u 14:25

U finalu Grand Slam turnira Španjolac je pobijedio prvog tenisača svijeta, Srbina Novaka Đokovića 6:4, 6:3, 2:6, 7:5.

Trebala su im dva dana da završe finale, ali meč Rafaela Nadala i Novaka Đokovića na zemlji Roland Garrosa ući će u povijesti. Ne kao najduži, čak ne ni kao najljepši, već kao meč koji je promovirao španjolskog tenisača u najuspješnijeg igrača u povijesti turnira u Parizu.

Naime, pobjedom 6:4, 6:3, 2:6, 7:5 Nadal je došao do sedmog naslova u Roland Garrosu, nitko nikad nije osvojio više (ne računa li se Max Decugis koji je turnir osvajao osam puta, ali bilo je to u vrijeme kad su igrali samo Francuzi, prije 1925. godine). Ostavio je Nadal iza sebe i legendarnog Björna Borga koji je pokal u Parizu podizao šest puta. A sa 11 osvojenih Grand Slam turnira ukupno, Nadal se izjednačio upravo s Borgom na trećem mjestu ljestvice svih vremena.

Španjolac je do pobjede došao za tri sata i 49 minuta, a u meču u kojem je izgubio čak sedam svojih servisa (od 10 šansi za Đokovića), presudile su neprisiljene pogreške srbijanskog tenisača. Đoković ih je imao 53, čak 24 više od Nadala koji je prvom igraču svijeta servis oduzeo devet puta (iz 17 prilika).

Inače, bio je ovo 33. susret te dvojice tenisača, a Nadal vodi 19-14 te 12-2 na zemljanoj podlozi.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije