HGK izdao priopćenje

Nadan Vidošević o ostavci: Ne treba se žuriti!

Nadan Vidošević
Žarko Bašić/PIXSELL
22.10.2013.
u 13:33

– Prvi i apsolutni prioritet je da kuća normalno funkcionira dalje, jer kuća je funkcionirala puno prije nas i funkcionirat će, ako Bog da, nakon nas. To je po meni ključni trenutak – kazao je Vidošević.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević izjavio je da se "ne treba žuriti" vezano za njegovu ostavku, nakon što je potpredsjednica HGK Zdenka Peternel završila u pritvoru pod sumnjom da je izvlačila novac iz Komore, piše HRT.

Iako su pojedini ministri rekli da na njegovu mjestu više ne bi bili na funkciji, Vidošević smatra kako još treba pričekati da se vidi o čemu je riječ u ovom slučaju.

– Mi ćemo se ponašati, naravno i ja, u ovom trenutku krajnje odgovorno. Prvi i apsolutni prioritet je da kuća normalno funkcionira dalje, jer kuća je funkcionirala puno prije nas i funkcionirat će, ako Bog da, nakon nas. To je po meni ključni trenutak – kazao je Vidošević.

"Ja više ne bio bio na čelu Komore"

– U ovom trenutku, dok mi nemamo ni jedan relevantan podatak na temelju kojeg bismo mi trebali povlačiti neke relevantne poteze, mislim da se ne treba žuriti – zaključio je predsjednik HGK.

– Odgovornost je na vodstvu komore. Odgovornost za funkcioniranje i za sve ono što se ovih dana događa. Očekujem da se ta odgovornost materijalizira. Da sam na mjestu Nadana Vidoševića više ne bi bio predsjednik Hrvatske gospodarske komore – kazao je danas ministar obrta i poduzetništva Gordan Maras.

Upravni odbor: Poslovanje HGK je u skladu s procedurama

Upravni odbor Hrvatske gospodarske komore u priopćenju objavljenom na stranicama HGK napisao je da je poslovanje Komore "u skladu s procedurama".

"Danas, 22. listopada u Hrvatskoj gospodarskoj komori sastao se Nadzorni odbor HGK te zaključio da je poslovanje HGK bilo u skladu s procedurama. Predsjednik Nadzornog odbora o zaključcima sastanka izvijestio je Upravni odbor, čija se sjednica održala istoga dana. Upravni odbor izvješće je primio na znanje", piše u priopćenju HGK. U nastavku piše da se "pored već poduzetih mjera kontrola" nalaže i "osnivanje posebne ustrojbene jedinice za sukladnost".

"Ujedno, Upravni odbor poziva sve zaposlenike HGK da, unatoč teškim trenucima, još intenzivnije nastave rad na ostvarivanju temeljnih zadaća Komore", zaključuje se u priopćenju Upravnog odbora HGK.

Cijeli članak pročitajte OVDJE

>>Zakon o HGK: Predsjednik je odgovoran

>>Maras: Čestitke Davoru. Jel' Nadan još na čelu HGK?

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije