Damir Beljo

Najbolji bh. teškaš ulazi u profi boks

Damir Beljo
26.10.2012.
u 10:49

Bio je 7 puta osvajač prvenstva BiH. Osvojio je i reviju ‘Beogradski pobednik’

Damir Beljo u subotu u Beogradu ulazi u svijet profesionalnog boksa. Ovaj 28-godišnji Mostarac već u debiju u profi karijeri imati će za protivnika Bugarina Nikolaja Ermenka, iskusnog boksača s omjerom pobjeda i poraza 12-3. Beljo je imao 117 amaterskih borbi, ostvario 101 pobjedu, 15 poraza, dok je jedna borba završena neodlučeno. Od 101 pobjede čak 78 je ostvario nokautom.

Neprikosnoven u BiH

- Uistinu sam zadovoljan s ovim što sam napravio u amaterskom, ja bih ga nazvao olimpijskim boksu. Sedam puta sam bio prvak BiH u poluteškoj i teškoj kategoriji, nastupio sam na dva svjetska i tri europska prvenstva, mediteranskim igrama, te na mnogim međunarodnim turnirima iz kojih sam izlazio i kao pobjednik. Posebno bih izdvojio renomirani turnir Beogradski pobjednik, gdje sam postao prvi boksač iz BiH koji je osvojio zlato. Mislim kako sam sazrio za profesionalizam, kazao je Damir Beljo. O svom prvom protivniku Beljo kaže: - Znam kako je kvalitetan borac, bio je amaterski prvak Bugarske. Dosta davno je ušao u profesionalne vode, ali je imao jednu tešku ozljedu, te je imao dužu stanku. Vratio se s par pobjeda, ali i poraza. Atraktivan je borac, obojica smo ofenzivni i mislim kako će publika u Beogradu imati prigodu vidjeti dobar meč, istaknuo je Beljo. Osim trenera Damir Miletića koji je puno učinio za karijeru Damira Belje, u Beograd idu perspektivni mladi boksač Adrian Knežević, te profesionalni bh. boksač Adnan Buharalija. Beljo se također osvrnuo na rad mladog boksača Adriana Kneževića kojemu predviđa veliku karijeru.

- Knežević je veoma perspektivan boksač i nadam se da će me jednog dana zamijeniti i biti i kvalitetniji, kazao je Beljo.

Zahvalnost

Ulazak u profesionalne vode za Belju ne bi bio moguć bez potpore sponzora koji su već duže vrijeme uz prvaka BiH u teškoj kategoriji.

- Dugujem veliku zahvalnost cijeloj tvrtki Euroherc, na čelu s Davorom Martinovićem. Oni su uvijek stajali uz mene sada i pri ulasku u profesionalni boks. Euroherc, čiji sam inače djelatnik, pomaže i Hrvatski boksački klub Zrinjski, koji zaista ima loše uvijete za rad. Pri tom ne mogu a da ne spomenem i Antu Glibića i njegov klub Drugi način, koji su uvijek stajali uz HBK Zrinjski, rekao je Beljo. Nakon borbe u Beogradu ovaj boksač nema puno vremena za odmor, već 10. studenoga očekuje ga borba u Parizu. Prema njegovim riječima najvjerojatnije će snage odmjeriti s nekim od domaćih boksača, ali je moguće da se ime protivnika promijeni u posljednjem trenutku.

- Boks je takav sport, svašta se može dogoditi u kratkom vremenu. Meni ne smeta što su mečevi raspoređeni u tako kratkom vremenu, jer u amaterskom boksu sam imao sličan raspored. Beljo je na kraju kazao kako ima velika očekivanja u profi karijeri.

- Kada god idem na neko natjecanje idem u namjeri da budem najbolji, tako isto i u profesionalizmu želim daleko dogurati. Mislim da će prvi mečevi, gdje boksam s dosta jakim protivnicima, pokazati koliko zapravo mogu napredovati. Ako uspijem pobijediti, u skoroj budućnosti će mi se otvoriti nove prilike, tako da bi u nekom doglednom vremenu, mogao boksati za europsku titulu, zaključuje na kraju Beljo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije