Barcelona slavila u Minsku

Najbolji: Guardiola pretekao Van Gaala i Rijkaarda

guardiola
AFP
29.09.2011.
u 11:29

Barcelona je u Minsku pobijedila BATE Borisov 5:0, u utakmici 2. kola Lige prvaka. Najuvjerljivijom gostujućom pobjeda u povijesti Lige prvaka trener Josep Guardiola novi je rekorder katalonskog kluba

Josep Guardiola vodio je po 40. put u  Barcelonu u Ligi prvaka i došao do 23. pobjede. Trijumfom u Minsku pretekao je dosad najuspješnije Barcine trenere u najjačemu europskom natjecanju, Nizozemci Frank Rijkaard i Louis van Gaal ostvarili su 22 pobjede.

- BATE Borisov igra vrlo dobru obranu. Imali smo malo i sreće da smo poveli njihovim autogolom. No, nakon remija protiv Milana u prvom kolu ovo je bila velika pobjeda – kazao je Guardiola.

Lionel Messi s dva je pogotka dostigao Mađara slovačkog podrijetla Ladislava Kubalu na drugom mjestu ljestvice najboljih klupskih strijelaca sa 194 pogotka. Pred Argentincem je još samo njegov sunarodnjak Cesar s 235 golova.

- Messi će uvijek zabijati, a mi možemo biti sretni da ga imamo u momčadi – podvukao je David Villa, te priznao da, unatoč uvjerljivoj pobjedi, utakmica nije bila jednostavna i lagana.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije