PANIKA U KUKURUZIŠTU

Najezda: Iz razbijenog staklenika pobjeglo milijun žohara!

zohar
YouTube Screenshot
27.08.2013.
u 11:32

Žohari su se raštrkali po poljima kukuruza i počeli uništavati usjeve. Vlasnik je bespomoćan i ne zna kako će nadoknaditi štetu

Najmanje milijun žohara pobjego je prošlog mjeseca s jedne farme u istočnoj Kini nakon što je nepoznata osoba razbila staklenik u kojem su insekti uzgajani za korištenje uz tradicionalnoj medicini.

Žohari su se potom, piše Discovery, raštrkali po okolnim poljima kukuruza te počeli uništavati usjeve. Na mjesto je poslano pet inspektora koji na terenu pokušavaju razraditi plan za uništavanje insekata.

Vlasnik farme Wang Pengsheng uložio je ukupno 16.000 dolara u kupovinu 102 kilograma jajašaca insekata nakon što je šest mjeseci razvijao poslovni plan. Iako se samatraju štetnicima, ti se insekti često koriste u tradicionalnoj kineskoj medicini. Od njih se izrađuju pripravci za liječenje mnogih bolesti pa čak i raka. Navodno smanjuju upale i jačaju imunitet.

Vlasnik farme priznao je da ih je svakodnevno hranio kolačima i voćem, a sada je u problemima jer ne zna kako naplatiti nastalu štetu.

>>Najeo se žohara i kukaca pa se srušio i preminuo u bolnici

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?