FEDERACIJA BIH

Najplaćeniji bankar zaradi 181.112 maraka mjesečno

novac
VL FOTO
08.07.2011.
u 11:08

Najplaćeniji službenici su u bankama, osiguravajućim društvima i leasingu. Ostali preživljavaju

I dok je informacija o najvišim plaćama u Republici Srpskoj podignula puno prašine u javnosti, prema podacima koje smo dobili iz federalne Porezne uprave, ni Federacija po ovom pitanju ne zaostaje puno za susjednim entitetom. Prema informacija Porezne uprave, dvije najveće plaće u Federaciji su zabilježene u bankarskom sektoru. Najplaćeniji čovjek u ovom entitetu ima mjesečna primanja od 181.112,84 marke. “Plaća iz bajke” više priliči nekim dužnostima na Wall Streetu, a ne bankarskom sektoru u BiH, ali ipak, i takva primanja su moguća u ovoj zemlji.

Slične plaće

Za najplaćenijim čovjekom u Federaciji ne zaostaje puno njegov kolega, također iz bankarskog sektora. U biti, razlika je na ovaj iznos skoro nikakva. Drugi najplaćeniji čovjek u Federaciji zarađuje 180.085,77 maraka mjesečno. - Prema informacijama kojima raspolaže Porezna uprava FBiH, najviši iznosi plaća u Federaciji BiH prijavljeni su u bankarstvu, osiguravajućim društvima te u finanijskom leasingu, priopćili su nam iz federalne Porezne uprave. I ovu izjavu potkrijepili su podacima. Najveća plaća u osiguravajućim društvima u Federaciji je 91.419 maraka i nalazi se odmah iza dvojice bankara. Četvrto mjesto pripada osobi koja je zaposlena u financijskom leasingu, a ima plaću u iznosu od 84.100,69 maraka. “Tek” na petom mjestu je ponovno osoba iz bankarskog sektora u Federaciji koja ima plaću od 77.971 marku. I dok se mnogi pitaju što ovi ljudi rade pa imaju tolika primanja u zemlji kao što je Bosna i Hercegovina, sigurno je da ove informacije neće doprinijeti pomirenju građana i bankarskog sektora koji već godinama “ratuju” zbog problema s jamcima, djelovanjem banaka izvan zakona ove države i još mnogo toga.

Teško objasniti

Teško je i objasniti činjenicu da je moguće da pojedinac u financijskom sektoru BiH zarađuje više od predsjednika najznačajnijih financijskih institucija kao što je, primjerice, Međunarodni monetarni fond. S druge strane, imamo prosjek mirovina od 353 KM, prosjek plaća nešto veći od 800 maraka i vojsku nezaposlenih od više od pola milijuna ljudi. Političke igre i kaos ne treba ni spominjati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?