palili barikade

Najteža noć: 29 osoba ozlijeđeno u sinoćnjim sukobima u Turskoj

turska,prosvjed,sukob (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
16.06.2013.
u 09:42

Erdogan je prosvjednike najprije upozorio da se maknu sa spomenutih lokacija, no kada su oni to odbili učiniti, na njih je poslao policiju i vodene topove

Nakon što je turska policija sinoć s oklopnim vozilima ''pregazila'' park Gezi i trg Taksim, došlo je do najtežeg sukoba između pripadnika redarstvenih snaga i prosvjednika od početka demonstracija.

Erdogan je prosvjednike najprije upozorio da se maknu sa spomenutih lokacija, no kada su oni to odbili učiniti, na njih je poslao policiju i vodene topove. Strani mediji javljaju da su se prosvjednici zatim povukli u lokalne ulice i onda podigli barikade koje su potom i palili. Bila je to najteža noć u posljednjih 18 dana, posvjedočili su mnogi od njih koji su gledali kako im bageri i kamioni ruše šatore. Zasad još nije poznato je li u sinoćnjem sukobu itko poginuo, no ranjeno je najmanje 29 osoba. Do jučerašnjeg dana ubijeno ih je četvero, a ranjeno oko 5000.

Iako im je Erdogan poručio da se pokupe i odu kućama jer je slučaj parka sad u nadaležnosti sudova, prosvjednici ne odustaju od okupacija.

>>Vodenim topovima potjerali prosvjednike iz parka Gezi

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije