Mostar

Najviše mališana u zadnjih 12 godina

Duga
12.07.2013.
u 10:34

Ukupno 224 školarca sudjeluje na Dugi za djecu od 1. do 4. razreda, gdje zajedno razvijaju zdravi natjecateljski duh

Posljednjih 10-ak dana je gotovo nemoguće proći pokraj crkve svetog Ivana apostola i evanđelista i ne okrenuti se za veselom dječicom koja skakuću po igralištu. Uz mnoštvo animatora, boja, zastavica, skoro se svatko zaustavi pa pogleda barem na minutu i upita što se to točno događa.

Radosni su

Nakon što je završila Duga za veću djecu, početkom ovog tjedna na igralištu se okupljaju djeca od 1. do 4. razreda osnovne škole. Ukupno je izbrojano čak 224 djece o kojima se brine oko 120 animatora. Jedna od animatorica Nikolina je rekla da u posljednjih 12 godina nije sudjelovalo ovoliko malene djece na Dugi. “Djeca svaki dan odlaze kući radosna, bez obzira koje su mjesto osvojili, što je nama zapravo najveća nagrada. Gradimo jedan zdravi natjecateljski duh kod djece”, rekla je Nikolina. Već treću generaciju iz svoje obitelji na veliku i malu Dugu svake godine odvede sada već ponosna baka Mirjana. Pozitivno i lijepo i iskustvo tako ju je i ove godine ponukalo da njezin unuk, šestipolgodišnji Ivano, pođe na ovu zanimljivu manifestaciju. “Jako volim Dugu, mislim da je to pozitivna obveza za mališane na kojoj mnogo uče, tu provode kvalitetno vrijeme, razvijaju se i upoznaju drugu djecu. Svakome bih preporučila da upiše dijete na Dugu“, kazala je Mirjana. Unučić Ivano je oduševljen sudjelovanjem na ljetnim danima male Duge. Na koju minutu se ipak uspio odvojiti od prijatelja i simpatično se, iskreno, dječje pohvaliti kako mu je odlično i da zaista uživa. “Odveli su nas i na izlet, na Rotimlju i bilo je baš super, bilo nas je puno i igrali smo igre, a najbolja igra mi je bila kada smo morali trčati, zubima uzeti čašu pa proliti vodu”, rekao je Ivano.

Župnik za pohvalu

Kao što je poznato, Duga je pokret sve djece, a nastala je prije 12 godina na inicijativu don Kreše koji je tada bio župnik u crkvi sv. Ivana. Također, danas sve ovo ne bi bilo moguće bez pomoći iz župe. Nikolina je kazala da im u susret uvijek izlazi don Mladen Šutalo. - On je uvijek raspoložen za djecu i mlade. Svaki dan im kaže nekoliko riječi ohrabrenja, što im mnogo znači. Djeci je uzor, ugledaju se na njega, svi ga vole - objasnila je Nikolina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?